​​Samsung Electronics a anuntat luni ca a solicitat in justitie ordine preliminare de interdictie a vanzarii in Australia si Japonia a recent lansatului telefon inteligent iPhone 4S produs de Apple, informeaza Reuters.La inceputul acestei luni, Samsung anuntase ca intentioneaza sa solicite in Franta si Italia ordine preliminare de interdictie a vanzarii acestui dispozitiv pe motivul incalcarii de catre Apple a doua brevete ce privesc tehnologia de telecomunicatii wireless a producatorului sud-coreean.

iPhone 4SFoto: Apple

"Cererile de interzicere preliminara din Franta si Italia fac referire la doua incalcari de patente ce privesc tehnologia de telecomunicatii wireless, anume standardele Wideband Code Division Multiple Access (WCDMA) pentru handset-urile mobile 3G. Tehnologia violata este esentiala pentru functionarea optima a retelelor si dispozitivelor telecom, iar Samsung considera ca incalcarea acesteia de catre Apple este prea grava si ca vanzarea lui iPhone 4S ar trebui interzisa", au precizat pe 4 octombrie oficialii Samsung, in motivarea actiunii lor.

La momentul respectiv, James Chung, purtatorul de cuvant al Samsung declara pentru Reuters ca legislatia din Franta si Italia permite unei companii sa obtina interzicerea vanzarilor unui anumit produs chiar inainte de a incepe sa fie vandut in piata.

Acum, producatorul sud-coreean a precizat ca "tinand cont de incalcarea acestor brevete tehnologice, Samsung considera ca vanzarea acestor dispozitive Apple ar trebui interzise".

Lupta in justitie dintre cele doua companii a inceput in luna aprilie din acest an, cand Apple a depus plangere impotriva Samsung la un tribunal american, acuzand compania asiatica de plagiat si motivand ca la telefoanele Galaxy si la tableta Galaxy Tab Samsung a copiat solutii tehnice brevetate de Apple.

Din aprilie si pana in prezent cele doua companii s-au dat in judecata in 10 tari, la mijloc fiind peste 20 de procese.

Vinerea trecuta, iPhone 4S, cea mai recenta generatie iPhone a Apple, a inceput sa fie vandut in magazine din SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Japonia si Marea Britanie. Analistii se asteapta la vanzari record pentru acest nou smartphone, ultimul lansat in timpul vietii lui Steve Jobs, fondatorul Apple.

Anul trecut cand a fost lansata varianta anterioara, iPhone 4, Apple a vandut 1,7 milioane de unitati in primul weekend de vanzari, insa acum sunt analisti care se asteapta si la 4 milioane de unitati vandute.

The Sidney Morning Herald noteaza ca vineri, 14 octombrie, in prima zi de vanzari, toti operatorii de telefonie care vand oficial iPhone in SUA, respectiv AT&T, Sprint Nextel si Verizon Wireles au raportat deja vanzari record.