Producatorul canadian RIM a anuntat luni ca incepand de miercuri, 19 octombrie, va permite clientilor afectati saptamana trecuta de nefunctionarea serviciilor BlackBerry, descarcarea gratuita a unor aplicatii premium, oferta valabila pana la sfarsitul acestui an. RIM a afisat pana acum pe site-ul propriu o lista cu 12 aplicatii in valoare totala de peste 100 de dolari. Milioane de clienti BlackBerry au intampinat de la inceputul saptamanii trecute intreruperi si intarzieri ale serviciilor pentru o perioada de circa 3 zile in Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa, o zi si jumatate in America Latina si Canada si o zi in SUA.

BlackBerry Torch 9860Foto: RIM

Printre cele 12 aplicatii premium afisate pe site-ul RIM se numara si jocurile SIMS 3, Bejeweled si N.O.V.A. Compania urmeaza sa afiseze si alte aplicatii in perioada urmatoare. In plus, RIM a mai anuntat ca va oferi si o luna gratuita de servicii de suport tehnic.

Compania a mai specificat ca disponibilitatea acestei oferte depinde de tipul de telefon folosit, de sistemul de operare folosit pe terminal si gradul de acces in BlackBerry App World si alte conditii si restrictii locale.

O avarie semnalata luni la sistemul central de operare al producatorului canadian Research in Motion (RIM) a afectat la nivel global milioane de utilizatori ai serviciilor BlackBerry.

In Romania, toti cei trei mari operatori de telefonie mobila - Orange, Vodafone si Cosmote - au anuntat ca intentioneaza sa ofere compensatii clientilor afectati de nefunctionarea serviciilor BlackBerry "cu contravaloarea abonamentului pentru perioada in care serviciul a fost afectat de dificultati tehnice".