​Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a lansat o licitatie deschisa pentru cumpararea de servicii de comunicatii pentru conectarea sediilor unor institutii publice beneficiare ale serviciilor sale de punctele proprii de prezenta, contract pentru o perioada de 4 ani, a carui valoare este estimata la peste 36 de milioane de euro (fara TVA), fonduri de la bugetul de stat, potrivit unui anunt publicat vineri in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP). Serviciile sunt impartite pe loturi si includ conexiuni de internet in cadrul si in afara zonei Bucuresti/Ilfov.

  • "Obiectul prezentei proceduri de achizitie publica il reprezinta achizitionarea de servicii de comunicatii de bucla locala (n.a circuitul fizic dintre punctul terminal aflat la utilizator si un punct de prezenta al STS) pentru conectarea punctelor terminale ale utilizatorilor la punctele de prezenta ale achizitorului. Achizitorul (n.a STS) detine puncte de prezenta principale in fiecare resedinta de judet (Oficii Judetene de Telecomunicatii Speciale), sediul central aflandu-se in Bucuresti, Splaiul Independentei nr. 323 A, sector 6, Bucuresti. Achizitorul isi rezerva dreptul de a solicita furnizarea de servicii de bucla locala si in alte puncte de prezenta, altele decat Oficiile Judetene si sediul central", se arata in documentatia de atribuire a acestei licitatii. (vezi documentul atasat)

Serviciile solicitate sunt impartite in 4 loturi, fiecare avand un numar minim si maxim de conexiuni la internet pentru zona Bucuresti/Ilfov sau in afara acestei zone. In functie de lotul pentru care aplica, ofertantilor li se cere ca media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani (2008, 2009, 2010) sa aiba valori minime cuprinse intre 130.000 de euro si 1,8 milioane de euro.

La capacitatea tehnica minima ceruta, ofertantii trebuie sa dovedeasca faptul ca in ultimii trei ani au prestat servicii similare cu valori care variaza intre 36.000 de euro si 960.000 de euro.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 28 noiembrie 2011, data limita pentru primirea ofertelor este 29 noiembrie 2011 si in aceeasi zi ar urma sa fie deschise si ofertele primite.

STS este organul central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.