Steve Ballmer, temperamentalul sef al Microsoft, a spus la summit-ul Web 2.0 din California ca telefoanele cu Android sunt complicate si trebuie sa fii "expert in computere" pentru a le utiliza, spre deosebire de smartphone-urile cu Windows care sunt simple, noteaza The Register. In stilu-i bombastic si plin de optimism a promis ca noile telefoane cu Windows vor fi comparabile cu iPhone-ul ca design si atractivitate.

Steve Ballmer la summit-ul web 2,0 din San FranciscoFoto: Reuters

Rugat sa faca o comparatie intre telefoanele cu Android si cele cu Windows, Ballmer s-a referit la usurinta de utilizare, criticand, asa cum era de asteptat, telefoanele cu sistemul Google. "Cel mai mare avantaj pe care-l avem fata de Android este ca nu trebuie sa fii expert in computere pentru a folosi un telefon cu Windows", spune Ballmer. "Totusi, cele mai ieftine telefoane vor fi cu Android si va trebui sa reducem si noi costul terminalelor", adauga el.

Seful companiei din Redmond a avut insa cuvinte de lauda pentru Apple, mai ales legat de aplicatia de comenzi vocale Siri lansata cu noul iPhone. "Apple e un competitor bun, insa unul diferit".

Ballmer se arata optimist si in ceea ce priveste concurenta cu Apple si promite ca noile telefoane cu Windows Phone vor fi la fel de atractive la capitolul deisgn ca si orice telefon cu care va veni Apple.

Android are peste 40% din piata smartphone-urilor, iar Microsoft nu are nici 10% cu Windows Phone, insa parteneriatul cu Nokia poate ajuta Microsoft sa treaca de 15-20%.