Utilizatorii care au terminale (telefoane mobile, tablete, laptop-uri) care dispun de conectivitate WI-FI pot sa se conecteze gratuit timp de o ora pe zi, incepand de vineri, 21 octombrie, in reteaua nationala de internet wireless Wi-Fi a RCS&RDS, a anuntat operatorul de comunicatii prin cablu. Compania a spus ca reteaua Digi Wi-Fi este prezenta in acest moment in 75% din judetele Romaniei si ca la 1 noiembrie va cuprinde peste 600 hotspot-uri instalate in cele mai mari orase din Romania. Tot pana la 1 noiembrie, RCS promite sa aiba acoperire Wi-Fi si 3G in toate statiile de metrou din Bucuresti.

Retaua WI-FI a RCS&RDSFoto: RCS & RDS
  • "RCS & RDS va acoperi cu semnal Wi-Fi si 3G, pana la finele acestei luni, 85% dintre statiile de metrou din Capitala, iar pana la sfarsitul lunii noiembrie 2011, va oferi in toate statiile metroului bucurestean, acces complet la serviciile mobile de internet (Digi Wi-Fi, Digi Net Mobil) si voce (Digi Mobil)", a anuntat compania.

In ceea ce priveste reteaua de hotspoturi Wi-Fi, operatorul a mentionat ca toti abonatii sai rezidentiali la serviciile de internet fix (Digi Net Fiberlink 1 si Digi Net Fiberlink 2, de 50 Mbps si 100 Mbps), precum si clientii business cu contracte de internet fix, Digi Net Corporate, dispun de conectare permanenta si gratuita la toate hotspot-urile Digi Wi-Fi si au trafic nelimitat inclus.

RCS&RDS si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara. Operatorul este lider pe piata locala in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit. Operatorul furnizeaza servicii de comunicatii si in Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia.