Toti clientii Orange, atat cei cu abonamente cat si cei prepaid, care dispun de un dispozitiv 3G (telefon sau tableta) pot accesa gratuit internetul in toate statiile de metrou din Bucuresti, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Orange Romania. Operatorul a ales sa comunice acest lucru printr-o campanie outdoor si in statiile de metrou se gasesc deja afise in acest sens, ne-au semnalat cititori HotNews.ro. Mutarea are loc dupa ce luna trecuta, RCS&RDS a anuntat ca pana la sfarsitul lunii noiembrie va acoperi in totalitate statiile de metrou cu semnal Wi-Fi prin reteaua proprie de hotspoturi, prin care orice utilizator care detine un terminal Wi-Fi poate accesa gratuit internetul timp de o ora pe zi.

Afis OrangeFoto: Hotnews

La inceputul lunii octombrie din acest an, Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania, a anuntat ca in toate statiile de metrou reteaua 3G a fost imbunatatita astfel incat sa permita viteze de transfer de date de pana la 21,6 Mbps.

  • UPDATE Vanina Ungureanu, Orange Romania: Pana la sfarsitul anului totii clientii Orange, cu abonament sau cu cartela preplatita, pot naviga gratuit pe internet in statiile de metrou

Orange Romania a revenit miercuri cu mai multe detalii in legatura cu aceasta noua oferta, precizand ca aceasta este disponibila intre 1 Noiembrie si 31 Decembrie 2011.

  • “De la 1 noiembrie 2011 Orange are cea mai performanta retea de date mobile 3G+ la viteza de pana la 21.6Mbps, in toate statiile metroului bucurestean. Pana la sfarsitul anului totii clientii Orange, cu abonament sau cu cartela preplatita,  pot naviga gratuit pe internet in statiile de metrou si in timpul calatoriei. Tot ce le trebuie este un telefon sau o tableta compatibila si sa aiba setarile corecte (APN "net"). Traficul de date va incepe sa fie tarifat automat si fara notificare o data cu iesirea la suprafata din incinta statiei”, a declarat Vanina Ungureanu, Business Division manager in cadrul Orange Romania.

Mai multe detalii tehnice despre cum poate fi accesat noul serviciu, Orange Romania:

  • "- se adreseaza tuturor clientilor Orange care intra intr-o statie de metrou si care au configurat in telefon ca punct de acces la internet APN "net" sau APN "wap"
  • - e valabila in subteran, inclusiv in tuneluri, indiferent de tipul de conexiune (3G+, 3G sau EDGE)
  • - disponibilitatea: intre 1 Noiembrie si 31 Decembrie 2011;
  • Disclaimere:
  • - traficul de date va incepe sa fie tarifat automat si fara notificare o data cu iesirea la suprafata din incinta statiei, indiferent daca sesiunea a inceput in subteran.
  • - consumul de date din incinta satiei de metrou nu se va face din resursele abonamentului sau ale optiunii de date deja existente existente
  • - este necesara verificarea setarilor telefonului: in cazul in care punctul de acces la internet este APN "internet", consumul de date nu este gratuit. Pentru a beneficia de oferta, e suficienta modificarea manuala a setarii, scriind "net" in loc de "internet" in casuta editabila a denumirii punctului de acces la internet, sau prin apel de pe telefonul Orange la 484 (tarif 0.62 EUR, TVA inclus) se primesc automat setarile".

Masura Orange are loc in contextul in care luna trecuta operatorul RCS&RDS a anuntat ca va acoperi cu semnal Wi-Fi si 3G toate statiile metroului din Bucuresti pana la sfarsitul lunii noiembrie 2011. RCS&RDS a mai promis ca va oferi aceasta acoperire pana la sfarsitul lunii octombrie pentru 85% dintre statiile de metrou din Capitala.

In ceea ce priveste reteaua de hotspoturi Wi-Fi, operatorul a anuntat ca toti utilizatorii care au terminale (telefoane mobile, tablete, laptop-uri) care dispun de conectivitate WI-FI pot sa se conecteze si sa navigheze gratuit pe internet timp de o ora pe zi.