Datele prezentate joi de operatorul de comunicatii prin cablu arata ca in trimestrul incheiat la sfarsitul lunii septembrie din acest an s-a inregistrat o crestere anuala cu 25% a numarului de clienti de televiziune digitala si cu 29% a clientilor de televiziune prin satelit, in timp ce pe segmentul de televiziune analogica scaderea anuala a fost de 22%.
"Pe de o parte trecerea clientilor de la analogic la digital care aduce venituri mai mari, pe de alta parte cresterea numarului total de servicii generatoare de venituri (RGU pana la peste 1,5 milioane de servicii) ne-a adus o crestere usoara cu 1,2% a veniturilor in lei in trimestrul trei din acest an comparativ cu trimestrul anterior al acestui an", a declarat joi Severina Pascu.
Referitor la numarul de angajati, aceasta a precizat ca numarul acestora este de "circa 1600 de persoane in prezent - o cifra optima pentru nivelul de activitate al companiei. Nu intentionam sa facem schimbari in perioada urmatoare".
- Severina Pascu, despre RCS: Zvonurile nu le comentam/Ne gandim la lansarea unei retele de hotspoturi WiFi
Intrebata despre informatiile repetate din acest an privind o posibila achizitie a companiei sale de catre RCS&RDS, principalul rival pe piata de cablu, Severina Pascu a spus: "Zvonurile nu le comentam".
In privinta dezvoltarii unui proiect de hotspoturi WiFi, asa cum a lansat recent RCS, acesta a spus: "Ne gandim la lansarea unei retele de hotspoturi. Daca va fi ceva, va fi la nivelul anului viitor"
- Televiziunea analogica, singurul segment cu scadere anuala la sfarsitul lunii septembrie 2011
In trimestrul trei al acestui an, singurele scaderi ale numarului de clienti s-au inregistrat pe segmentul televiziunii analogice. Baza de clienti pentru serviciul de televiziune analogica a fost de 538.100 abonati, in scadere cu 5,2% fata de trimestrul anterior al acestui an si cu 22,4% (156.100 de clienti) fata de trimestrul similar din 2010.
Pe de alta parte, compania a crescut pe segmentul de televiziune digitala unde serviciul este mai scump si venitul pe abonat este mai ridicat. La sfarsitul lunii septembrie operatorul avea 328.600 de clienti de televiziune digitala prin cablu, in crestere cu 24,6% (65.000 clienti) fata de acelasi trimestru al anului trecut.
De asemenea, pe segmentul de televiziune prin satelit (Focus Sat) a ajuns la 255.500 de clienti, in crestere cu 28,9% fata de trimestrul similar din 2010. Pentru serviciile de internet, operatorul a atras 266.400 de abonati, in crestere cu 4,06% fata de trimestrul similar al anului trecut, iar pe telefonie a anuntat 167.200 de abonati, cu 17,5% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Operatorul a anuntat joi si cateva rezultate pentru sfarsitul lunii octombrie din acest an: 333.300 clienti de televiziune digitala, 260.700 clienti de televiziune prin satelit (DTH), 172.000 clienti de telefonie fixa si 270.500 clienti la serviciul de internet.
Daca e vb. de cele built-in in TV, ce te-ar fi oprit sa iti iei cablu analogic si sa beneficiezi de televiziune digitala?
Chiar nu inteleg problema ridicata de tine.
Nu e o problema, e o constatare. Din cauza ca UPC transmite criptat inclusiv grila 'must-carry', sunt unii utilizatori care prefera sa migreze la alti operatori care transmit 'must-carry' digital necriptat.
Nu mai pomenesc despre mizeria ca nu livreaza CAM-uri, ca lungim discutia prea tare.
au ajuns saracii sa isi rostogoleasca datoriile iar ceilalti fac upgrade cu stick ul...
super tehnologie doar upc mai aduce in ro..ceilalti carpesc..
Si aceste receivere pot folosi CAM, pentru programe 'premium'.
2. Uite cum sta treaba: sunt o multime de operatori de TV care transmit programele digital. Pana una-alta, eu dau banii pentru a receptiona niste programe prin reteaua lor. Atat timp cat programele alea ajung la mine in casa modulate in doua formate, nu vad de ce nu as folosi modulatia care ma avantajeaza cel mai mult (eg; digital in loc de analog), atat timp cat am echipamentele necesare, fara a mai cumpara inca unul.
Atat timp cat programele acelea sunt 'decodabile' de echipamentul pe care il aleg eu [nu mi-l serveste nimeni pe gat, folosind tehnici de monopol], nu vad care e problema. Aaaa, ca as putea 'fura digital', in loc sa vad 'doar analogic'? Eu unul nu-s mai catolic decat papa. Asta e furtul? Da-mi voie sa cred ca esti dus cu pluta.
E o greseala a UPC (si restul cablistilor) faptul ca folosesc tehnici de monopol in ceea ce priveste receptoarele pe care le servesc clientilor, in conditiile in care exista destule normative europene si nationale care spun ca beneficiarul final trebuie sa aiba de unde alege.
Poate reuseste careva sa inteleaga ca 'alegerea si validarea receiverului' nu sunt altceva decat niste metode prin care anumite persoane care semneaza contractele de achizitie pot obtine comisioane sensibile, teoria ca 'merge mai bine cu decodorul asta' nu e decat gargara ieftina, care prinde la unii ca tine.
Multumesc!