Centrul de servicii partajate si de externalizare procese de business al Hewlett-Packard (HP) in Romania, GeBOC, infiintat in 2005 in Bucuresti a ajuns in luna octombrie din acest an la 3100 de angajati, 600 de noi oameni fiind angajati in acest an, a declarat joi Alexander Weigl, directorul general al acestui centru. Anual am facut 500-600 de noi angajari si vrem ca acest ritm sa continue si in 2012, a spus acesta.

Global eBusiness Operation Centre (GeBOC) al HP deschis in anul 2005 ofera asistenta pentru entitati HP din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

  • "In cadrului centrului se vorbesc 25 de limbi straine, iar varsta medie a angajatilor este de 27 de ani. Recent am dat drumul unui nou spatiu cu birouri in cadrul campusului care are o capacitate de 500 de persoane", a precizat si Mihai Moisescu, business planning manager in cadrul centrului HP din Romania, referindu-se la planurile de extindere la nivel de personal.

Oficialii GeBOC au anuntat joi si finalizarea in cadrul centrului a unui proiect dedicat securitatii si sigurantei la locul de munca, cofinantat din Fondul Social European, bugetul de stat si din surse proprii, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Valoarea totala a proiectului a fost de circa 130.000 de euro.

Proiectul a avut ca obiectiv cresterea cresterea cunostintelor si deprinderilor in domeniul securitatii si sanatatii muncii (SSM), pentru aproximativ 1,000 angajati. O alta componenta a proiectului au reprezentat-o cursurile de Inspector SSM cu certificare nationala CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), certificare pe care au obtinut-o toti cei 20 de participanti.

La inceputul acestei luni, o delegatie a Hewlett-Packard a avut o intalnire cu premierul roman la Palatul Victoria, care si-a exprimat "dorinta de a promova in Romania investitii in regim de parteneriat public-privat".

Din delegatia HP au facut parte Brian Humphries, vicepresedinte senior al HP, Herbert Rastibchler, vice-presedinte si director general al HP pentru Europa Centrala si de Est si Radu Enache, director general al Hewlett Packard Romania. La intrevedere au mai participat, din partea romana, Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Andreea Paul-Vass, consilier de stat.

Oficialii GeBOC nu au oferit joi detalii despre temele discutate, insa au precizat ca Romania este una dintre principalele piete de dezvoltare pentru HP, fapt care poate fi observat din extindere constanta a activitatii in tara.