Grupul IT austriac, Kapsch, a anuntat ca va investi pana la 10 milioane de euro in Romania in urmatorii trei ani
Firma austriaca furnizeaza solutii si servicii IT&C, prin divizii specializate, in trei mari arii de interes: mediul enterprise, prin divizia Kapsch BusinessCom; sisteme inteligente de transport, prin Kapsch TrafficCom; operatori de telecomunicatii si operatori feroviari, prin Kapsch CarrierCom.
In cursul zilei de joi, managementul executiv al grupului a avut o intalnire cu ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, ocazie cu care au fost prezentate strategia si planurile Kapsch de activitate in Romania si au fost discutate modalitatile de colaborare bilaterala in domeniul IT&C.
Istoric vorbind, Kapsch BusinessCom este prezenta in Romania din 2009, prin deservirea unor clienti globali cu prezenta in tara noastra. Kapsch BusinessCom este punctul de intalnire al tuturor diviziilor Kapsch. Principala activitate a sucursalei din Romania se va modela, pentru inceput, pe activitatea acestei divizii, se arata in comunicatul companiei. In acelasi timp, Divizia Kapsch CarrierCom participa deja in Romania, in cadrul unor consortii de firme, la licitatii pentru introducerea sistemelor de comunicatii GSM-R ca o componenta a constructiei de cai ferate moderne.
Grupul Kapsch a incheiat anul fiscal 2011 (in luna martie) cu un volum de vanzari de aproximativ 830 milioane euro. Grupul este prezent cu sucursale si reprezentante in peste 30 de tari si are peste 4.000 de angajti.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri