Grupul austriac de solutii si servicii IT&C, Kapsch, a anuntat joi ca intentioneaza sa-si extinda prezenta pe piata din Romania, nivelul investitiilor urmand sa se ridice pana la 10 milioane de euro in urmatorii trei ani. O parte din aceste investitii va fi directionata catre achizitia de firme de pe piata locala, a precizat Dan Roman, director general al Kapsch SRL, sucursala locala a grupului austriac, inaugurata in mod oficial joi.

Firma austriaca furnizeaza solutii si servicii IT&C, prin divizii specializate, in trei mari arii de interes: mediul enterprise, prin divizia Kapsch BusinessCom; sisteme inteligente de transport, prin Kapsch TrafficCom; operatori de telecomunicatii si operatori feroviari, prin Kapsch CarrierCom.

In cursul zilei de joi, managementul executiv al grupului a avut o intalnire cu ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, ocazie cu care au fost prezentate strategia si planurile Kapsch de activitate in Romania si au fost discutate modalitatile de colaborare bilaterala in domeniul IT&C.

Istoric vorbind, Kapsch BusinessCom este prezenta in Romania din 2009, prin deservirea unor clienti globali cu prezenta in tara noastra. Kapsch BusinessCom este punctul de intalnire al tuturor diviziilor Kapsch. Principala activitate a sucursalei din Romania se va modela, pentru inceput, pe activitatea acestei divizii, se arata in comunicatul companiei. In acelasi timp, Divizia Kapsch CarrierCom participa deja in Romania, in cadrul unor consortii de firme, la licitatii pentru introducerea sistemelor de comunicatii GSM-R ca o componenta a constructiei de cai ferate moderne.

Grupul Kapsch a incheiat anul fiscal 2011 (in luna martie) cu un volum de vanzari de aproximativ 830 milioane euro. Grupul este prezent cu sucursale si reprezentante in peste 30 de tari si are peste 4.000 de angajti.