Nokia Siemens Networks (NSN) va concedia 17.000 de angajati la nivel global pana la sfarsitul anului 2013
Nokia Siemens Networks (NSN), companie creata in aprilie 2007, pentru a concura cu Ericsson si producatorii chinezi, precum Huawei Technoogies, a ramas mult in urma si pana in prezent nu a reusit sa obtina profit decat intr-un singur trimestru, informeaza Bloomberg.
NSN intentioneaza sa se axeze in perioada urmatoare pe dezvoltarea infrastructurii pentru retelele de comunicatii mobile si servicii broadband, vrea sa-si simplifice structura oganizationala si sa reduca locuri de munca in contextul integrarii cu Motorola Solutions, companie rezultata din diviziunea Motorola, si achizitionata in acest an.
"Nokia Siemens nu a hotarat inca cate locuri de munca vor fi reduse in fiecare tara", a declarat Jozefa Terloo, purtatorul de cuvant al NSN.
"Negocierile cu sindicatele vor incepe imediat", a mai spus aceasta. Contactata de HotNews.ro, Angela Haraga, noul country manager NSN pentru Romania a precizat ca nu poate face momentan nici un comentariu legat de anuntul NSN. In Romania, compania are in prezent 47 de angajati.
Datele de la Ministerul de Finante arata ca Nokia Simens Networks Romania a inregistrat anul trecut afaceri de peste 27,8 milioane lei, in crestere cu 19,2% fata de anul 2009. Pe de alta parte, anul trecut, pierderea neta a NSN Romania s-a accentuat la peste 6,5 milioane lei fata de 5,1 milioane lei in 2009.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
S-au aliat cu Fujitstu si au creat Fujitsu-Siemens Computers, Au rezistat pe piata cativa ani si pe urma a dat faliment joint-venture-ul.
S-au aliat cu Benq si au creat Benq-Siemens! Pentru cine nu stie, faceau telefoane mobile. Au avut o existenta efemera si au dat faliment.
Acum si cu Nokia Siemens Networks, o iau rau pe coaja, ba de la micul Ericsson (ca cifra de afaceri, Ericsson e mic fata de Nokia sau Siemens), ba de la nu stiu care pana recenti necunoscuti de chinezi.
Dca a Volskwagen s-ar uni cu Simens, cred ca ar pierde si in fata Daciei! :)))))))
Siemenes joint-ventures = fucking-ventures! :))))
Tu compari mere cu pere. Ericsson e nr 1 in domeniul in care activeaza : telecom.
Cifra de afaceri a Nokia sau Siemens este data si de celelalte divizii ale lor. In schimb, grupul lor axat pe telecom, Nokia Siemens Networks, este pe ultimele locuri in domeniul respectiv de activitate.
Insa, cel care este in necunostinta de cauza nu va ramane cu impresii gresite, cauzate de informatii incorecte.
Criza telecom din anii 2000 va parea minora in comparatie cu ce urmeaza: nu numai ca europenii si o parte din americani nu sunt suficienti de flexibili si vizionari, nu numai ca sunt prea scumpi, dar acum nici nu se vor mai putea finanta.
Ies din vestiare imobiliarele: in China ce e mai rau de-abia incepe, in tari mici precum Romania piata nu a scazut pana unde ar fi putut datorita unor masuri gen “Prima Casa”. De fapt si aceste programe au fost gandite in principal ca sa atenueze viteza de scadere a pietii, astfel ca garantiile pt credite sa nu-si piarda brusc valoarea. Atat China, cat si tarile mici vor resimti (noi) scaderi a preturilor la imobiliare, ce-i drept din motive diferite.
Panica se va extinde, comportamentul de consum va deveni tot mai prudent, iar tot mai multe domenii economice vor intra in aceasta spirala.
Cine vor fi castigatorii: firmele mici flexibile, care insa pe termen scurt nu vor putea absorbi excedentul de forta de munca.
Recuperarea va fi lenta. Posibil sa apara noi pusee de nationalism.
In rest, in ceea ce priveste producatorii de telecom, in zona fierbinte (mobil 4G) Ericsson domina, ALU e pe doi dar duce in spate si povara restructurarii. Apoi vin chinezii (Huawei, ZTE etc). NSN era la un moment dat pe 3 dar acum nu mai reusesc sa obtina contracte defel.
Faza e ca nu prea mai e loc de prea multi competitori, telco-urile investesc cu zgarcenie. Asa ca daca Europs si Asia nu trec rapid pe 4G, NSN se duce...