IBM a anuntat marti inaugurarea in Bucuresti a primului laborator din Europa dedicat dezvoltarii si testarii echipamentelor hardware si software pentru sisteme de retea. Laboratorul, localizat in cadrul Bucharest Corporate Center pe o suprafata de 100 de metri patrati, va fi folosit de 125 de specialisti pentru propulsarea produselor IBM. Nu a fost facuta publica valoarea investitiei.

Inaugurare laborator IBMFoto: IBM

"Peste 125 de specialisti de inalt nivel vor folosi cei 100 de metri patrati ai laboratorului pentru a propulsa produsele software IBM precum IBM Networking Operation System si VMready prin implementare de tehnologii si dezvoltare software, testare, rezolvare a defectiunilor, teste riguroase de calitate in cadrul unor topologii asemanatoare sistemelor implementate de clienti. Astfel, IBM isi va imbunatati capabilitatile de virtualizare, administrare si optimizare a retelelor de date", se arata in comunicatul de presa al IBM Romania.

La inaugurare a participat si ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Un comunicat de presa venit ulterior de la Ministerul Comunicatiilor precizeaza ca "peste 125 de specialisti in domeniul IT vor lucra in IBM Bucharest Systems Laboratory, care se alatura astfel retelei de centre similare pe care IBM le-a creat la nivel global".

UPDATE Oficialii IBM nu au putut fi contactati pentru explicatii pe tema spatiului mic pentru cei 125 de specialisti, insa reprezentantii Ministerului Comunicatiilor au precizat ca "doar laboratorul de teste are 100 de metri patrati, la care se adauga si alte spatii".

Localizat in cadrul Bucharest Corporate Center, noul laborator se va alatura laboratorului IBM Business Analytics deja existent. Acest laborator a fost infiintat dupa ce IBM a achizitionat Clarity Systems in 2010. Ambele laboratoare vor colabora pentru a oferi solutii optimizate care sa gestioneze cresterea volumului de date, a mai anuntat compania.