Banca Nationala a Romaniei (BNR) a demarat o licitatie deschisa pentru a cumpara servicii de suport si intretinere a echipamentelor de procesare, stocare, arhivare si protectie a datelor aflate in proprietate, contract in valoare estimata de peste 2,1 milioane lei (fara TVA), potrivit unui anunt publicat joi in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP). Durata contractului este de trei ani.

  • "Pentru stocarea datelor existente pe serverele de productie, BNR foloseste doua sisteme de stocare Storage Area Network, cu discuri magnetice Fibre Channel, si discuri SATA de mari dimensiuni. Pentru protectia acestor date este folosita o aplicatie de backup/restore de clasa Enterprise, un sistem de backup pe disc cu deduplicare si o biblioteca de benzi LTO-5 de ultima generatie, cu ajutorul carora datele sunt salvate periodic pe benzi magnetice pentru a putea fi restaurate in cazul pierderii sau coruperii acestora", se precizeaza in documentatia acestei licitatii din SEAP (vezi documentul atasat).

In documentatie sunt descrisi si timpii de raspuns si interventie in caz de incidente. Astfel, pentru echipamentele hardware, nivelul de servicii ce ar trebui asigurat indica faptul ca in caz de incident critic timpul de rezolvare a problemei sa fie de 8 ore.Pentru produsele software ale BNR se cere un nivel de servicii de suport si intretinere care sa asigure rezolvarea unui incident in 24 de ore.

Pentru participarea la licitatie, o firma interesata trebuie sa demonstreze, printre altele, realizarea unei cifre medii anuale de afaceri pe ultimii 3 ani, egala sau mai mare decat 2,18 milioane lei (fara TVA), reprezentand echivalentul a 511.200 euro (fara TVA) dar si dovada unor contracte similare.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente in aceasta licitatie este 13 ianuarie 2012, iar data limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 17 ianuarie 2012. In aceeasi zi va avea loc si deschiderea ofertelor.