Ne gandim la Wi-Fi ca la un complement al retelei mobile si vom extinde in 2012 punctele de acces la internet prin tehnologia Wi-Fi, a declarat marti Dorin Odiatiu, director de marketing al Orange Romania, la evenimentul Gala Comunicatii Mobile. Acesta a mai precizat ca "in cateva zile reteaua 3G a Orange care ofera acces la internet la viteze de 14,4 Mbps va oferi acoperire pentru 80% din populatie".

Dorin Odiatiu, director marketing OrangeFoto: AGERPRES
  • "Ne gandim la Wi-Fi ca la un complement al retelei mobile. Am testat tehnologia Wi-Fi in mai multe zone, inclusiv in acoperirea partiala a stadionului Lia Manoliu. Vom extinde punctele de acces Wi-Fi in 2012", a declarat miercuri Dorin Odiatiu, director de marketing al Orange Romania, fara a mai oferi alte detalii.

Acesta a mai spus ca investitiile facute in retea in aceasta perioada vor permite ca pana la sfarsitul acestui an, reteua sa permita viteze de transfer de date de pana la 43,2 Mbps in cinci orase din tara. Lansarea acestor viteze la internet, cele mai mari pe care le poate oferi teoretic o retea 3G, s-a facut in premiera in piata locala in luna octombrie din acest an.

RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu local, a inceput sa dezvolte din luna mai din acest an propria retea Wi-Fi, in care accesul la internet este gratuit pentru abonatii companiei. La scurt timp, in luna iulie, Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din piata, a lansat in Centrul vechi din Bucuresti o retea Wi-Fi de ultima generatie care permite viteze de pana la 144.4 Mbps si in care accesul la internet era gratuit.