Testam in retea furnizarea de continut TV in format 3D dar nu este nimic comercial si nu avem inca stabilita o data pentru lansarea comerciala a acestor servicii, a declarat marti Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al acestui operator de comunicatii prin cablu. Daca va fi lansat comercial, cel mai probabil va fi pe platforma IPTV, a mai spus oficialul RCS&RDS. In prezent, continut TV 3D este oferit doar de catre UPC, al doilea mare operator local de comunicatii prin cablu.

Valentin Popoviciu, director de dezvoltare RCS&RDSFoto: Agerpress

UPC a inceput sa ofere servicii TV in format 3D in vara acestui an, prin difuzarea in acest format in exclusivitate a turneului de tenis Roland Garros (in perioada 22 mai 5-iunie), in urma achizitiei de la Eurosport a drepturilor de transmisie. Pentru a putea receptiona continutul 3D, utilizatorii trebuiau la acel moment sa detina cel putin un abonament de televiziune digitala cu optiunea High-Definition (HD), care costa 35 lei (fara TVA) si in acelasi timp trebuie sa aiba si un televizor compatibil 3D. Ulterior, UPC a lansat si un canal TV 3D, numit High TV 3D.

Numarul total de abonati la serviciile TV din Romania a juns la 5,74 de milioane de utilizatori in a doua jumatate a anului trecut, in crestere cu 2% fata de primele sase luni din 2010, cand numarul acestora scazuse, conform datelor autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM). Aceasta crestere a fost bazata in principal pe cresterea cu 5% a numarul de abonati prin retele satelit (DTH), deoarece numarul de abonati prin retele de cablu a continuat sa scada cu 1%.