Potrivit acestuia intarzierea in finalizarea acestui proiect s-a datorat in principal conditiilor economice dificile la nivel global, in conditiile in care la mijloc "sunt in totalitate bani privati".
"Restul de 35% din retea (n.a aferenta primei etape a proiectului) o vom finaliza pana la sfarsitul primului trimestru din 2012. Peste 3.000 km de cabluri deja instalate in reteaua Netcity pana in prezent si estimam ca peste 10.000 km vor fi fi instalati pana in ultimul trimestru din 2012", a declarat marti Adrian Mihai, director tehnic in cadrul NetCity Telecom, in cadrul evenimentului gala Comunicatii Mobile.
Despre NetCity
Contractul de concesiune a retelei de fibra optica din Capitala a fost incheiat intre municipalitate si UTI Systems in august 2007 si prevede realizarea infrastructurii in subteran, care ar urma sa inlocuiasca structura actuala de comunicatii prin cablu, care foloseste stalpii apartinand Electrica si RATB. UTI trebuie sa investeasca peste 200 milioane de euro pentru realizarea infrastructurii de fibra optica, aceasta urmand sa fie inchiriata ulterior firmelor interesate sa ofere servicii consumatorilor prin intermediul retelei subterane. Contractul de concesiune este incheiat pe o perioada de 49 de ani.
Primaria Municipiului Bucuresti pune la dispozitie spatiul public, incaseaza o redeventa anuala in cuantum de 12% din veniturile asociate inchirierii de infrastructura si devine proprietarul si administratorul Netcity la finalul perioadei de concesionare.
Conform normelor metodologice, detinatorii, administratorii de retele de comunicatii au obligatia de a prezenta Primariei Bucuresti in termen de 30 de zile de la data comunicarii finalizarii unui tronson al retelei metropolitane Netcity, documentele referitoare la locatia unde isi vor reamplasa reteaua in subteran. In 60 de zile de la data comunicarii finalizarii unui tronson NetCity, operatorii telecom au obligatia de a-si amplasa in subteran retelele aeriene aflate pe acel traseu.
Normele mai prevad ca dupa expirarea a 120 de zile de la finalizarea unui tronson, retelele de comunicatii electronice si echipamentele aferente care nu sunt amplasate in subteran, fie in canalizatie proprie, fie in canalizatia Netcity vor fi dezafectate.
Citeste si:
- UPDATE Efect al taierii cablurilor din zona centrala din Bucuresti: CSA a decis sa-si schimbe furnizorul de internet dupa ce a ramas fara conexiune la internet
- NetCity spune ca va avea in total 160 de kilometri de retea pana la sfarsitul lui 2010. Cablistii: Problemele ar exploda doar daca s-ar lucra in ritm alert
adrian
ori se refera la ce va fi cind netcity va disparea, ori e gresita notatia pe poza. banuiesc ca a doua e valabila :-)
Blocurile unde am eu apartamente, desi sint pe bulevarde majore (Magheru, Bratianu) nu sint racordate. da, trotuarul a fost spart si cablul bagat in pamant, dar cladirile nu sint racordate.
Bai, dar tu ai multe apartamente mah pe "bulevarde majore" hmmm?
Uite o intrebare la obiect:
ziceai (cu lacrimi de crocodil) ca trotuarul a fost spart si cablul bagat in pamant.
Sa mori tu ca ai vazut tu vreun cablu bagat in pamant, pentru ca netcity nu baga nici un cablu in pamant, deci i-a spune-ne tu ce au ingropat ei acolo (sau ce-o fi ingropat pisica?) ??
inseamna ca nu ai semnat nici un acord cu net city(tu sau administratorul cladirii).
In legatura cu cablurile de pe cladiri doar nu te astepti ca net city sa suporte si cheltuielile tale de introducere a cablurilor in casa.
Ce vreau sa spun este: daca tu esti dispus sa le permiti constructorilor sa faca o strapungere la 60-80cm sub nivelul trotuarului prin fundatia/peretele/in subsolul blocului/casei ei iti vor face acest lucru, insa nu te poti astepta ca acel constructor sa iti si repare/reizoleze etc.
deja acolo se intra pe proprietate privata si nu mai ai cum sa controlezi costurile la asa ceva.
Mai mult foarte multi „oameni speciali” din Bucuresti au idei de genul:
-RETEAUA LOR LA MINE IN CASA???
-Domnule proprietar, este in totalitate pentru beneficiul dvs si al comunitati
-NU! LA MINE NU!!
Sau cand este vorba de 1 racord pentru 2 locuinte (prin cele doua tuburi montate se pot racorda foooarte multe locuinte) intotdeauna apar discutii in legatura cu amplasarea bransamentului
- ba pe peretele tau
- ba nu pe al tau
- ba nu o sa ii las sa traga fibra daca e pe proprietatea mea si la tine etc
Sau alte discutii de genul celor de mai sus. Oricum situatiile intalnite in Bucuresti intre vecini sunt dezastruoase, cel putin asa a fost la blocul meu.
frate, este exact asa cum spui... prea le cunosti, lucrezi cumva la netcity?
Simtul proprietatii e foarte dezvoltat la romani, asta nu e rau, dar e dezastruos cand vine vorba de construirea unei astfel de retea, noua pe piata.
La un bransament pentru 2 case exista certuri intre vecini de n-ai vazut, aia de la netcity nu stiu unde sa plaseze cutia aia de bransament.
Sa va spun un caz de belea: Langa mine exista o proprietate a doi frati (au murit masa si tacsu si ei au ramas proprietari)... Pana aici toate bune, dar au venit aia de la netcity sa le branseze casa si ghici? au inceput sa se certe intre ei a cui e casa... ei, rezolv-o p'asta....