Ovidiu Ghiman, directorul executiv de strategie al Romtelecom, este in continuare actionar la RCS&RDS, conform datelor de la Registrul Comertului/ Romtelecom sustine ca acesta si-ar fi cesionat actiunile in 2009

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 8 decembrie 2011, 8:08 Economie | Telecom


Ovidiu Ghiman
Foto: AGERPRES
 documente
(08 Dec 2011) PDF, 48KB
(08 Dec 2011) PDF, 470KB
Ovidiu Ghiman (34 de ani), actualul director executiv de strategie al Romtelecom, care a venit in aceasta companie in martie 2009 de la rivalul RCS&RDS, unde fusese director comercial, detine in continuare peste 0,39% din actiunile RCS&RDS, conform celor mai recente date de la Registrul Comertului (8 noiembrie 2011). HotNews.ro a contactat RCS&RDS pentru explicatii dar firma nu a oferit date suplimentare. De cealalta parte, Romtelecom sustine ca potrivit "informatiilor si documentelor oferite", Ovidiu Ghiman si-ar fi cesionat aceste actiuni inca din 2009 si spune ca nu intelege de ce nu s-au facut pana acum schimbarile si la Registrul Comertului.

Cine cauta la Registrul Comertului actionariatul RCS&RDS, cel mai mare operator de comunicatii prin cablu din tara controlat de omul de afaceri oradean Zoltan Teszari, va constata ca cea mai mare parte a actiunilor (93,942149%) este detinuta de doua firme, respectiv Cable Communications Systems N.V. (Amsterdam, Olanda) cu 88,902434% din actiuni si de RCS&RDS (sect. 5, Bucuresti) cu 5,039715% din actiuni. Restul actiunilor este controlat de nu mai putin de 17 persoane fizice, printre care si omul de afaceri Zoltan Teszari - cu 2,028447% (vezi documentul atasat)

Tot printre acestea, figureaza si Valentin Popoviciu, actualul director de dezvoltare al RCS&RDS, cu 0,399904% din actiuni dar si Ovidiu Ghiman, fost director comercial in RCS&RDS pana in martie 2009. Acesta figureaza cu acelasi procent de actiuni - 0,399904%.

Maria Maxim, director executiv in Romtelecom: Ovidiu Ghiman nu mai este din 2009 actionar al RCS&RDS

Cum se explica faptul ca in actionariatul RCS&RDS apare tot firma RCS&RDS? Dar ca Ovidiu Ghiman, omul care din decembrie 2010 ocupă funcţia de Director Executiv Strategie şi Comercial Rezidenţial in Romtelecom, mai figureaza inca drept actionar in RCS& RDS?

HotNews.ro a contactat oficialii RCS&RDS dar firma nu a oferit date suplimentare celor inregisgrate la Registrul Comertului sau alte explicatii. Un raspuns a vent insa din partea Romtelecom, care a tinut sa asigure ca Ghiman nu mai este actionar al rivalului RCS&RDS inca din anul 2009.

 • "Potrivit informatiilor si documentelor oferite catre Romtelecom, Ovidiu Ghiman a cesionat actiunile detinute in RCS& RDS SA inca din 2009, astfel incat acesta nu mai este de la acel moment actionar al companiei. Nu stim de ce nu s-a facut schimbarea la Registrul Comertului pana acum si nu putem comenta acest fapt", a declarat pentru HotNews.ro Maria Maxim, director executiv pentru Compliance in cadrul Romtelecom.

Datele de la CNA, din noiembrie 2011, arata aceeasi situatie - Ovidiu Ghiman este actionar la RCS&RDS

Si in cele mai recente date de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), din noiembrie 2011, Ovidiu Ghiman figureaza ca ar fi actionar al RCS&RDS cu 0,399904% din actiuni. Aici mai aflam si structura actionariatului Cable Communications Systems N.V, firma care detine pachetul majoritar de actiuni al RCS&RDS. Astfel, cele mai multe actiuni in firma olandeza sunt detinute de catre RCS Management SA (57,87% din actiuni), firma care la randul ei este controlata de omul de afaceri Zoltan Teszari (cu 59,23% din actiuni). (vezi documentul atasat)

O explicatie ar putea fi ca aceste date nu au mai fost actualizate de mult de catre RCS&RDS, insa in lipsa unor declaratii oficiale de la operatorul de cablu, aceasta ar ramane o simpla presupunere.

RCS&RDS, Romtelecom si UPC in cifre

La sfarsitul anului trecut, in Romania existau peste 5,74 de milioane de abonati la serviciile TV, dintre care 57,9% erau abonati la serviciile TV prin cablu, iar 41,5% erau abonati la serviciile TV prin satelit (DTH). RCS&RDS sustine in prezent ca este lider pe piata locala in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit. Ultimele date furnizate de aceasta companie indicau 2,7 milioane de clienti (cablu si satelit), peste 1,1 milioane de clienti lainternet fix si peste 1,35 milioane clienti de telefonie mobila.

De cealalta parte, datele oficiale prezentate de grupul elen OTE aratau ca la sfarsitul lunii septembrie din acest an, Romtelecom avea peste 1,1 milioane de utilizatori de internet broadband, cu 16,8% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul clientilor la serviciile TV (DTH, IPTV si cablu) a depasit 1,2 milioane utilizatori, in crestere cu 20,4% fata de acelasi trimestru din 2010.

UPC, al doilea mare operator de cablu din Romania, a ajuns in trimestrul trei din acest an la un numar total de abonati de peste 1,12 milioane utilizatori, in scadere usoara de 0,17% (circa 2000 de clienti) fata de trimestrul anterior din acest an si cu 2,9% (33.800 de clienti) fata de acelasi trimestru din 2010, conform datelor grupului Liberty Global.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5046 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Atelajul (Joi, 8 decembrie 2011, 9:01)

  angajat da nu la rds [anonim]

  Bine ca noi ne zbatem zilnic sa tragem caruta RTC inainte fara sa stim ca altii cotesc oistea spre rds ,spre bucuria noastra in ghilimele de rigoare porcul de craciun se pare ca a fost aruncat pentru a usura atelajul mentionat mai sus.Cu respect unul din caii putere de la acelasi atelaj
  • -1 (3 voturi)    
   Atelaj (Joi, 8 decembrie 2011, 11:05)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui angajat da nu la rds

   Hai sa nu exageram!

   Omul a cesionat tot si a iesti de la RCS/RDS, ca sa nu mai vorbim ca a schimbat multe la "atelaj" asa ca…

   Registrul Comertului este in in epoca de piatra!

   Eu unul as fi ramas cu actiunile si le ceream toate informatiile financiare in scris! :))
   • 0 (0 voturi)    
    Si cine impiedica RDS-RCS sa lamureasca situatia? (Joi, 8 decembrie 2011, 16:13)

    .... [utilizator] i-a raspuns lui adrian

    Parca anul trecut RDS dorea sa devina actionar la Romtelecom. Se pare ca neavand succes, a infiltrat un intrus la conducerea Romtelecom probabil cu acelasi scop.
 • 0 (2 voturi)    
  Si ce treaba are Registrul Comertului? (Joi, 8 decembrie 2011, 10:09)

  Legea Societatilor Comerciale [anonim]

  Societatile comerciale pe actiuni NU au obligatia sa-si inregistreze actionariatul sau modificarile de actionariat la Registrul Comertului.
  Potrivit art. 91 din Legea 31/1990, actiunile sunt nominative sau la purtator. Actiunile la purtator nu se inregistreaza nicaieri, aceasta tinand de esenta lor, iar actiunile nominative sunt emise in forma materiala ori in forma dematerializata, caz in care sunt inregistrate in registrul actionarilor.
  Transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor nominative, indiferent de forma, se face prin declaratie facuta in registrul actionarilor (art. 98 ibidem).
  Registrul actionarilor e tinut fie de societatea respectiva, fie de o societate de registru independenta, cum e Depozitarul Central de pilda.
  Astfel, inregistrarile de actionariat la Registrul Comertului sunt facultative si nu au valoare probanta in fata inregistrarilor in registrul actionarilor.
  Majoritatea societatilor pe actiuni medii si aproape toate societatile pe actiuni mari nu isi inregistreaza actionariatul la Registrul Comertului.
  In acest caz, care este valoarea acestui articol in afara aceleia de a agita spiritele?
  Apreciez ca efort de documentare solicitarea pozitiei societatilor in cauza, dar un simplu telefon la Registrul Comertului ar fi clarificat toata mirarea.
  • 0 (0 voturi)    
   am revenit pe subiect (Vineri, 9 decembrie 2011, 21:36)

   autorul [anonim] i-a raspuns lui Legea Societatilor Comerciale

   Multumesc, am revenit pe aceasta tema gratie acestui comentariu.
   http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-10897313-registrul-comertului-rcsrds-nu-mai-cerut-modificarea-structurii-actionariatului-din-anul-2007-conditiile-care-nu-este-obligata-prin-lege.htm
   O seara buna
 • +2 (2 voturi)    
  so what ? (Joi, 8 decembrie 2011, 12:28)

  Timbuku [utilizator]

  Toti directorii au primit la un moment dat cite 0.39%, dar pentru ca firma nu se tranzactioneaza la bursa, valoarea actiunilor este data de cit e dispus Mr. Teszari sa plateasca... asa ca nu vad nici o problema sa-si tina actiunile pina valoreaza ceva mai mult decit zero... poate cind se listeaza la bursa (daca) si in plus este un avantaj pentru ca in calitate de actionar are access la anumite informatii.

  PS: acum 1-2 ani, RDS&RCS spunea ca este interesata sa cumpere actiuni Romtelecom daca se listeaza la bursa.
 • +1 (1 vot)    
  Ghiman tzeparul (Joi, 8 decembrie 2011, 12:44)

  ovidiu35 [utilizator]

  este clar ca Ghiman eate calul troian al RCS in RTC. de cand a venit a copiat si implementat toate
  obiceiurile proaste RCS, a infiintat Nextgen , compania de cablu , unde Teszari a impus sefi oameni din RDS ,a cumparat boom si akta , dar majoritatea fostilor clienti s-au dus catre Digi,nu la dolce, a dat 50 milioane euro pe IPTV, apoi l -a canibalizat cu WebTV gratis.
  Nextgen e folosita ca si masina de spalat bani si tras tzepe: pe de o parte cumpara cablisti mici si uita sa ii mai plateasca, pe de alta parte vendorii chinezi ne acreditati DT sunt directionati sa vanda la Nextgen, ocolind procedurile de procurariDT si RTC cumpara de la Nextgen, la preturi de 5 /10 ori.
  Ghiman mai detine actiuni RCS si prin interpusi, colegul lui Alin Nagy, trimis de Teszary in misiune la RTC, tot un cal troian.
  Va mai dpun de DolceSport, Dolcefilm.. dolceinfo... canale TV facute de rtc dupa model RCS.
  Sub Ioanodis/Ghiman RTC a intrat in faliment!
  Pentru ca sa nu mai aiba statul roman ce vinde... si 46% sa il cumpere tot RCS, ca si pe UPC.
  DNA, DT, CC ... voi cititi hotnews?
  • 0 (0 voturi)    
   Ai dreptate (Vineri, 9 decembrie 2011, 0:38)

   jerry [anonim] i-a raspuns lui ovidiu35

   Baietii procedeaza ca la carte: indeparteaza RTC din zona de servicii unde este traditional tare (serviciile de voce, care inca constituie baza veniturilor firmei) si in care RDS nu are sansa sa castige piata. Concomitent, dezvolta servicii noi practic identice cu RDS - dar le ofera in conditii mai proaste decat acesta.
   In plus, vechea tehnica a vacii de muls a aparut din nou si plosnitele infloresc cu sustinerea discreta dar eficienta a peronajelor de mai sus.
   Si banii de investitii sunt plasati acolo unde nu pot deranja competitia.
   Iar actionarul minoritar - statul - ca de obicei nu ia nici o atitudine. Cine stie ce aranjamente mai sunt si aici...
  • 0 (0 voturi)    
   Aberezi...aberezi....aberezi (Vineri, 9 decembrie 2011, 11:18)

   dorina balerina [anonim] i-a raspuns lui ovidiu35

   daca ghiman e calu' troian, tu cine esti, elena? :)). ai vrea sa fii elena, dar din pacate nu te-a vrut grecu':P. oare de ce? cred ca elena era duplicitara. Si pana la urma a ramas singurica.........
 • -1 (1 vot)    
  da' care-i problema voastra? (Joi, 8 decembrie 2011, 14:49)

  Codruta N [utilizator]

  Sunt companii private! puii lor!
  E treaba lor daca accepta ca unii care au actiuni la ei sa aiba actiuni si in alta parte - sa le fie de bine! Eu nu sunt client nici la una nici la alta, nu ma OBLIGA nimeni sa fiu clienta lor (si daca as fi, care-i chichirezu', ca tipul a actionar absolut minoritar). Aaaaa... daca ar fi vorba despre Stat, care ma OBLIGA sa "cotizez" pentru toate tampeniile sale... aia ar fi altceva... ;)

  Bagati si voi un subiect cu "unde au actiuni membrii famigilei Boc" sau ai famigliei Basescu... aia, DA! CHIAR ca ar fi interesant... >:)
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru Codruta.... (Joi, 8 decembrie 2011, 18:06)

  Mimi Rogres [anonim]

  ovidu 35 are dreptate:RTC este aproape de faliment cu sefii adusi de la RDS.Planul este foarte bun,d.p.d.v. al RDS:vor cumpara ei ruinele Romtelecom.Totusi ne mira faptul ca statul roman nu actioneaza!Totusi 46% e o cota enorma intr-o firma care este sabotata din interior.Sunt atatea "organe" platite de romani sa vegheze la respectarea legilor...
  • 0 (0 voturi)    
   corbesti sa nu taci (Joi, 8 decembrie 2011, 19:03)

   cucu [anonim] i-a raspuns lui Mimi Rogres

   Petru Codruta...vorbesti sa nu taci...daca Romtelecom e o companie pe faliment, eu sunt cel mai curat inger din uniers...ai niste idei de te foare mintea, cum naiba sa fie RCS in faliment cand ei se pregatesc sa se listeze la bursa...nu intru in deatalii dar vorbesti mari tamepnii, scuza-ma ca iti zic.
 • 0 (0 voturi)    
  da (Vineri, 9 decembrie 2011, 21:53)

  io [anonim]

  da da
 • 0 (0 voturi)    
  numai ghiman? (Vineri, 9 decembrie 2011, 21:56)

  un fraier [anonim]

  cumva alin naghi e director de proiectare la rtc?
 • 0 (0 voturi)    
  Adevarul e ca... (Vineri, 16 decembrie 2011, 11:02)

  klaus [anonim]

  Romtelecom era o firma performanta care de 15 ani duduia producand o groaza de bani si acum brusc a venit Ioannidis si Ghiman care au pus-o in fund... Cat de nasol... Ba nene, sunteti de ras... In primul rand ca Romtelecom e in cadere libera de cand au pus mana grecii pe ea pentru ca initial au furat firmele grecesti din el si apoi si restul iar capacitatea manageriala a fost cel putin jenanta cu greseli majore de strategie...
  In consecinta eu zic ca cineva isi cauta scuze sau vrea sa isi faca loc pe acolo... Desigur asta nu inseamna ca Romtelecom o sa mearga mai bine pentru ca la ce idei au si ce management nu au nici o sansa...
 • 0 (0 voturi)    
  servicii de rahat (Sâmbătă, 17 decembrie 2011, 0:56)

  Marius [anonim]

  cel mai prost internet si cele mai de kakat servicii posibile numai de la ROMTELECOM le puteti obtine, fara service-are, pent5ru ca nu asigura ei suportul tehnc, ci au o firma cu contract care nu se deplaseaza atunci cand ai nevoie si eu personal am platit cablul degeaba pentru 4 luni de zile si tot nimeni, pana ce nu am mai suportat si am reziliat contractul, cea mai buna alegere, fara interes fata de clienti, internet de tot rahatul, oameni de la suport clineti sunt niste incompetenti care habar nu au sa dea informatii complete nici macar despre serviciile lor si sunt si foarte scumpi. RDS Romania este cel mai tare si cel mai de cuvant, si cel mai ieftin. este o experienta traita personal si zlele astea i se mai intampla unui vecin ... deci fiti cu bagare de seama ...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by