Marcus Storkel este noul general manager al Nokia Romania si va coordona activitatile echipei locale, precum si relatiile cu partenerii locali pentru Romania si Ungaria, incepand cu 1 ianuarie 2012, a anuntat joi compania. Acesta il va inlocui astfel pe Razvan Petrescu care isi va incheia la sfarsitul acestui an mandatul de Country Manager, pozitie pe care o detine de trei ani.

Fabrica Nokia de la JucuFoto: Agerpres

Marcus Storkel lucreaza de 15 ani in cadrul Nokia si este licentiat al Universitatii Giessen din Germania, cu specializarea in management international, marketing si control. In ultimii ani, a avut responsabilitati regionale, la nivelul zonei central est europene, pe pozitiile de marketing si respectiv sales manager iar din 2009 a devenit Country Manager pentru Ungaria.

  • "Am urmarit indeaproape evolutiile pietei din Romania ca parte a atributiilor mele regionale iar obiectivul meu este sa contribui la materializarea oportunitatilor pe care le ofera aceasta piata si pasiunea pentru tehnologie a romanilor. Studiile de piata arata ca utilizatorii romani cauta solutii pentru a fi mai eficienti in comunicare si de a fi in permanent contact cu familia, prietenii, subiectele care ii intereseaza. Am convingerea ca Nokia dezvolta produse si servicii care raspund acestor solicitari", a declarat Marcus Storkel.

Acesta il inlocuieste practic pe Razvan Petrescu, care isi va incheia la sfarsitul acestui an mandatul de Country Manager, pozitie pe care o detine de trei ani. Petrescu a avut atributii regionale in perioada 2005-2008 acoperind activitatea din Bulgaria, Serbia & Muntenegru, Macedonia si Israel.

La 29 septembrie, grupul finlandez Nokia a anuntat ca va inchide fabrica de la Jucu (judetul Cluj), in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, 2.200 de angajati urmand sa-si piarda locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Conform anuntului initial, fabrica de la Jucu ar fi urmat sa se inchida pana la sfarsitul acestui an, insa luna trecuta s-a anuntat faptul ca unitatea se inchide la 30 noiembrie, in conditiile in care nu mai sunt comenzi. Conform liderului de sindicat Nokia, angajatii vor fi platiti de producatorul finlandez in intervalul decembrie - martie, iar din aprilie vor primi platile compensatorii negociate cu conducerea companiei.

Nokia are reprezentanta in Romania din anul 2000. In plus, producatorul finlandez a mai avut pe piata locala un centru de dezvoltare la Cluj-Napoca, in care erau 120 de angajati si care a fost inchis la sfarsitul lunii aprilie din acest an si fabrica de la Jucu. Practic, dupa inchiderea Jucu, Nokia nu mai ramane in Romania decat cu reprezentanta locala.