Retelele operatorilor de comunicatii au fost grav afectate in acest an de furturile elementelor de infrastructura, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor. Mai exact, 250.000 de abonati au fost afectati de nefunctionalitatea serviciilor, iar prejudiciul companiilor s-a ridicat la suma de 7,5 milioane euro, conform ministerului, care subliniaza ca drept reactie, reanalizarea posibilitatii adoptarii unui act normativ care sa reglementeze achizitiile feroase si neferoase din centrele de colectare.

  • "Suntem preocupati si reanalizam posibilitatea adoptarii unui act normativ care sa reglementeze achizitiile feroase si neferoase din centrele de colectare pentru ca nu numai operatorii din telecom sunt grav afectati, ci si companiile feroviare si energetice", a declarat Marius Fecioru, Secretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor (MCSI).

Datele ministerului arata ca dintre companiile telecom, foarte grav afectate de aceste furturi sunt cele care folosesc vechea tehnologie pe cabluri de cupru, dar nu au fost ocoliti nici operatorii care folosesc fibra optica.

Ministerul mai precizeaza ca, in acelasi timp, companiile care se confrunta cu aceasta situatie ar trebui sa isi asigure paza si sistemele de alarmare pentru elementele de infrastructura, lucru diminuat in ultima perioada din cauza reducerii bugetelor pe perioada de criza economica.