​Sefii Microsoft si Nokia au purtat in ultimele luni discutii cu canadienii de la RIM, compania care produce telefoanele Blackberry, pentru parteneriate aprofundate legate de viitorul RIM, companie ale carei actiuni au atins minimul ultimilor opt ani, scrie Wall Street Journal, citand surse apropiate discutiilor. Si Amazon a fost interesata sa cumpere RIM, nu a facut o oferta formala, insa canadienii sunt decisi sa refuze toate ofertele de preluare, mergand pe ideea ca pot rezolva singuri problemele companiei, spun surse citate de Reuters.

WSJ scrie ca sefii Microsoft, Nokia si RIM s-au intalnit in mod regulat pentru a explora "maniera in care parteneriatele pot fi ameliorate". Microsoft si Nokia au "flirtat cu ideea de a face o oferta comuna pentru RIM in ultimele luni", dar nimic nu s-a concretizat, scrie WSJ.

Reuters scrie ca si Amazon s-a aratat interesata de a prelua Research In Motion si ar fi angajat un consultant in aceasta vara in ideea pregatirii unei oferte. Se pare insa ca Amazon nu a facut o oferta formala si nu se stie daca discutiile dintre cele doua companii au ajuns pana la etapa stabilirii unui pret.

Reuters mai noteaza ca sefii RIM sunt decisi sa nu accepte nicio oferta de preluare, fiind convinsi ca vor putea rezolva singuri problemele companiei. Aceste probleme nu sunt banale, valoarea de piata a RIM a scazut in ultimul an cu 77%, spre 6,8 miliarde dolari, rezultatele financare au fost dezamagitoare, unele lansari de telefoane au fost amanate, iar vanzarile tabletei PlayBook au fost sub asteptari.