Sony a prezentat la targul de tehnologie CES (Consumer Electronics Show) 2012 din Las Vegas primele telefoane inteligente (smartphone-uri) care vor fi sub brand propriu, dupa ce in octombrie 2011 japonezii au anuntat achizitia pachetului de actiuni Ericsson, din cadrul firmei Sony-Ericsson. Xperia S, primul telefon din noua generatie de smartphone-uri de la Sony, va fi disponibil la nivel global din primul trimestru din acest an, avand la baza sistemul de operare Android 2.3 (Gingerbread). Xperia S va primi actualizarea pentru Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) in al doilea trimestru al acestui an, a anuntat marti producatorul, fara a da si detalii legate de pret.

Noile smartphone-uri marca SonyFoto: Sony

VIDEO Noile produse Sony prezentate la CES 2012:

Conform informatiilor producatorului, "noul Xperia S permite conectivitate rapida intre toate dispozitivele Sony cu ecran, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot transfera rapid si pot vizualiza informatiile dorite fie pe TV, telefon, laptop sau tableta. De exemplu, acestia au posibilitatea sa vizualizeze pe ecranul televizorului continutul din telefon, conectand cele doua dispozitive cu ajutorul portului HDMI".

Principalele functii ale Xperia S

  • Reality Display de 4.3 inci cu Mobile BRAVIA Engine si rezolutie HD (1280 x 720), precum si camera frontala (720p) si dorsala (1080p) pentru filmare HD.
  • Procesor dual-core de 1.5GHz pentru navigare pe internet si descarcare rapida de continut online, care poate fi salvat pe un card intern de 32GB.
  • Camera dorsala de 12MP Sony Exmor R- pentru telefoane mobile, cu functie Fastest Capture, care se incarca in doar 1,5 secunde din standby.
  • Tehnologie NFC (Near Field Communications) care permite accesul la un ecosistem mereu in crestere al serviciilor si aplicatiilor de tip NFC, precum si la Xperia Smart Tags.
  • Functie de transfer HD prin porturi DLNA, HDMI si functie BRAVIA Sync care permite controlul telefonul Xperia S cu telecomanda televizorului atunci cand este conectat la TV.

In afara de acest terminal, au fost prezentate modele Xperia create special pentru pietele din SUA si Japonia. Toate smartphone-urile ofera acces la cele mai noi servicii de socializare si divertisment si pot fi conectate la alte dispozitive cu ecran din portofoliul Sony.:

- Xperia ion, primul smartphone LTE de la Sony, disponibil exclusiv pe piata din SUA, in reteaua AT&T

- Doua smartphone-uri noi pentru piata japoneza:

  •     Xperia acro HD, cu functii specifice pietei locale - port infrarosu pentru tansfer de informatii,  portofel mobil si TV mobil.
  •     Xperia NX, o varianta a Xperia S pentru piata din Japonia.

Xperia ion va fi disponibil exclusiv in SUA, in reteaua AT&T din al doilea trimestru al anului 2012.Xperia NX si Xperia acro HD vor fi disponibile pe piata din Japonia din aceasta primavara.