Site-ul Fondului Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS), institutie infiintata in anul 1998 pentru gesionarea unor programe de reducere a saraciei, este in acest moment (ora 12.03) compromis pe pagina web de start aparand in prezent un mesaj de la grupul de hackeri intitulat #antisecRO. In urma cu cateva zile, aceeasi grupare a anuntat ca a spart site-urile Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului Giurgiu si ale Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, avetizand ca acesta este doar inceputul si ca in urmatoarea perioada vor ataca “majoritatea site-urilor guvernamentale, precum si firmele mari din Romania”.

Site-ul FRDS, compromisFoto: Hotnews

Pe prima pagina a FDRS este postat in acest moment urmatorul mesaj in limba engleza: "404 Houston we have a problem. We can't seem to find what you're looking for. Let us take you home".

UPDATE In acest moment (ora 12:53) site-ul FRDS si-a revenit si functioneaza normal.

Pe 26 ianaurie, aceeasi grupare a anuntat ca site-urile Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului Giurgiu si ale Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei si au repostat baza de date a acestuia pe o pagina de internet, accesibila oricui. In aceeasi zi, Centrul national de raspuns la incidente de securitate cibernetica (CERT-RO) a contactat organizatia detinatoare a domeniului unde erau postate datele si a blocat accesul la date. HotNews.ro a contactat gruparea #antisecRO in incercarea de a afla mai multe despre motivele pentru care au fost sparte cele doua site-uri.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro, membrii acestei grupari au precizat ca scopul acestor atacuri ar fi dezvaluirea coruptiei: EXCLUSIV Discutie cu hackerii #antisecRO: "Aceste atacuri au ca scop dezvaluirea coruptiei si a "adevarului" exact asa cum este el, cum il gasim noi, la ei... nu cum stie populatia din minciunile altora"