RCS&RDS a anuntat marti ca incepand cu luna februarie si-a unificat si redus cu pana la 70% tarifele pentru convorbiri initiate din reteaua sa de telefonie fixa si mobila catre alte destinatii fixe si mobile din Europa, pentru "majoritatea abonamentelor". Tot marti, Vodafone si-a lansat un nou portofoliu de abonamente pentru companii, la fiecare abonament utilizatorii putand sa-si cumpere si cate un telefon la pret special. La cel mai scump abonament (85 euro pe luna fara TVA), iPhone 4S costa 1 euro (TVA inclus). Nu in cele din urma, Cosmote a anuntat demararea pentru al patrulea an consecutiv a unei campanii de comunicare pentru siguranta pe internet, cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet din 7 februarie.

RCS&RDS:Conform comunicatului companiei, de reducere beneficiaza atat noii clienti, cat si clientii actuali. Mai exact, abonatii serviciilor Digi Tel si Digi Mobil vor avea de platit urmatoarele tarife telefonice:

- pentru destinatiile fixe din Europa - un singur tarif - 2.48 eurocenti/minut;

- pentru destinatiile mobile din Europa - 3 tarife unice in functie de zona in care este incadrata tara de destinatie:

  • 3,72 eurocenti/minut pentru Zona 1: Austria, Franta, Suedia, Turcia si Cipru
  • 6,2 eurocenti/minut pentru Zona 2: Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Germania, Italia, Lituania, Letonia, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria
  • 8,68  eurocenti/minut pentru Zona 3: Belgia, Grecia, Irlanda, Italia, Malta, Luxemburg, Polonia, Republica Slovaca, Elvetia, Bulgaria, Croatia, Islanda, Macedonia

Tarifele au TVA inclusa.

  • "Noile tarife nu sunt valabile pentru apeluri catre destinatiile speciale din aceste tari. Astfel, tarifele pentru convorbiri si pentru apeluri primite in roaming, in Europa, devin cu pana la 70% mai mici fata de tarifele valabile anterior", se mentioneaza in comunicat.

La ce abonamente se aplica mai exact reducerile

Abonamentele destinate persoanelor fizice, asupra carora se aplica reducerile de tarife pentru apeluri in Europa, sunt abonamentele de tip Nelimitat, in valoare de 2.48 euro (Digi Tel Fix 2 Nelimitat, Digi Tel Nelimitat, Digi Mobil Nelimitat) si abonamentul Digi Tel Asociat in valoare de 5 lei. Preturile contin TVA. Abonamentele destinate companiilor, asupra carora se aplica reducerile de tarife pentru apeluri in Europa, sunt: cele de telefonie fixa Digi Tel Conect, cele cu telefonie fixa si mobila Digi Tel Grup, abonamentele cu convorbiri simultane de pe fix Digi Tel Conect Plus, abonamentele Digi Grup si Digi Flux. Informatii suplimentare legate de modalitatea de aplicabilitate a tarifelor asupra tuturor abonamentelor pentru companii, pot fi obtinute la numarul de telefon 031.400.6500.

Vodafone:Compania a lansat marti un nou portofoliu de abonamente pentru companii, care pune accentul pe nevoile diferite ale angajatilor si incurajeaza utilizarea serviciilor de date mobile, a aplicatiilor si a smartphone-urilor. Clientii serviciilor de business isi pot alege abonamentele potrivite, dintr-o noua gama de patru pachete principale: Start, Esential, Avansat si Top.

  • "(...) de acum, fiecare tip de abonament pentru utilizatorii serviciilor de business permite si achizitionarea unui terminal la un pret special. Astfel, daca la abonamentele Start si Start Plus, o serie de telefoane precum Nokia 1800 sau Vodafone 545 Black Live! sunt disponibile utilizatorilor pentru 1 Euro (TVA inclus), pachetul Top Plus aduce noul iPhone 4S la acelasi pret, de 1 Euro (TVA inclus)", se arata in comunicat.

Cel mai scump abonament Top Plus - costa 85 de euro/luna (fara TVA) si ofera minute in retea nelimitate, 1000 de minute in celelalte retele nationale mobile, un numar nelimitat de SMS-uri in retea si 500 de SMS-uri nationale, internet pe mobil (1 GB conexiune garantata si 1 GB in roaming), 200 de minute internationale si 200 de minute in roaming. Comunicatul nu precizeaza si perioada de abonament (1 an sau 2 ani) cu telefonul iPhone 4S, cel mai avansat terminal al Apple, poate fi cumparat la 1 euro.

Cosmote: Compania a anuntat marti ca a lansat pentru al patrulea an consecutiv o campanie nationala de comunicare pentru protejare copiilor si a tinerilor impotriva continutului digital neadecvat, cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet din 7 februarie. Campania tinteste atat audiente interne cat si externe. Astfel, 60.000 de exemplare ale brosurii 'Cum sa-ti protejezi copiii de pericolele internetului' vor fi disponibile in magazineleCosmote si Germanos, si vor fi de asemenea distribuite in scolile din 13 orase si la evenimente corporatiste. In plus, compania va derula o campanie in online si print.

Ziua Sigurantei pe Internet este parte a programului Safer Internet Plus promovat de Comisia Europeana. In anul 2007, Cosmote Romania a adoptat Codul de Conduita privind siguranta pe internet. Acest cod este o forma de reglementare proactiva, menita sa stabileasca principalele directii si principii pentru oferirea de continut mobil sigur.