Vodafone Romania a anuntat joi ca a ajuns la peste 8,32 milioane de clienti (n.a. SIM-uri active) la sfarsitul anului trecut, in scadere cu 3,1% (circa 270.000 de utilizatori), "ca rezultat al deconectarilor continue a utilizatorilor prepay inactivi". Pe de alta parte, operatorul subliniaza ca a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de clienti de internet pe mobil, care genereaza venituri mai mari, respectiv cu 77% mai mult fata de trimestrul anterior. Inaki Berroeta, seful Vodafone, sustine ca a scazut numarul de cartele prepaid, in urma intreruperii distributiei gratuite de SIM-uri, o activitate care creste artificial baza de clienti.

Inaki Berroeta, CEO Vodafone RomaniaFoto: AGERPRES
  • "Numarul de Cartele prepaid este semnificativ mai mic, ca urmare a intreruperii distributiei gratuite de SIM-uri, o activitate care creste artificial baza de clienti. Si de acum inainte, vom continua sa ne vom asiguram ca oferim cat mai multa valoare utilizatorilor nostri si in niciun caz nu vom creste in mod nefiresc numarul clientilor", a declarat joi Inaki Berroeta, presedinte si director executiv (CEO) al Vodafone Romania.

Acesta a mai subliniat faptul ca pe segmentul datelor mobile a existat o crestere semnificativa atat ca numar de utilizatori, cat si ca venituri.

Conform datelor companiei, in ultimul trimestru din 2011, numarul utilizatorilor de Internet pe mobil a crescut cu 77% , fata de trimestrul anterior, si cu 75% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile de Internet pe mobil au crescut cu 33% fata de trimestrul anterior si cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

ARPU mobile (Venitul mediu pe utilizator) a avut valoarea de 7,3 euro la 31 Decembrie 2011, in crestere cu 1,4% fata de trimestrul anterior si cu 9,3% fata de anul anterior.

La 31 decembrie 2011, abonatii reprezentau 41%, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 59% din totalul bazei de clienti a Vodafone Romania.