- "Cosmote a platit amenda, iar Producton a contestat in instanta, procesul aflandu-se pe rol. In cazul Producton, aceasta societate a transmis o oferta de produse electronice desi persoana nu isi daduse acordul, ci doar telefonic solicitase anterior niste informatii de la aceasta societate legate de produsele si serviciile acestora. In momentul contactului telefonic ii fusese colectat nr. de telefon, adresa si e-mailul", a mai declarat Alina Savoiu.
Sanctiunile au fost aplicate potrivit articolului 12 din Legea privind protectia datelor cu carater personal (Legea 506/2004):
Articolul 12 – Comunicarile nesolicitate:
(1) Este interzisa efectuarea de comunicari comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de apelare care nu necesita interventia unui operator uman, prin fax ori prin posta electronica, sau prin orice alta metoda care foloseste serviciile de comunicatii electronice destinate publicului, cu exceptia cazului in care abonatul vizat si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.
- "Am contestat aceasta amenda deoarece in procesul verbal al autoritatii nu se facea referire clara la ce articol din lege am incalcat si nici nu ni s-a oferit o dovada a abaterii noastre. Nu ni s-a prezentat nici o dovada legata de plangerea clientului", a spus pentru HotNews.ro Cristina Pisica, director executiv al Producton.
Nici o amenda pentru spam in 2010
In cursul anului 2010, ANSPDCP a primit 27 de plangeri privind mesaje comerciale nesolicitate prin mijloace electronice, pe baza carora s-au efectuat cinci investigatii. Intrucat in cadrul controalelor realizate nu s-au confirmat aspectele semnalate in plangeri, operatorii respectivi nu au fost sanctionati contraventional pentru transmiterea acelor mesaje.
Am refuzat si am spus ca le fac reclamatie ca nu respecta protectia datelor personale. De-abia atunci brusc le-au scos fara 'taxa de protectie' ceruta!!
"adresa site:www.avas.gov.ro" al doilea rezultat.
Aceasta agentie functioneaza din banii contribuabilului si nu face nimic pentru aplicarea lg 677/2001.Vai de ei ce activitate profunda au avut 9 noua cazuri in 2011 .Jale .Poate aude cine trebuie si ia masuri de concediere a celor de acolo .
Au o singura adresa de email facuta public si nici un telefon .
Cu sau fara ei tot acolo sintem .
Datele cu caracter personal ale persoanelor fizice , nume, CNP, adrese, tel , sint preluate, prelucrate si facute publice pe web site-uri fara acceptul acelor persoane iar ANSPDCP nu face nimic .Mai mult aceste date sint transferate pe servere din afara RO fapt ce contravine LG 677/2001 .
Nu fac nimic pt motivul ca nu intra in aria lor de competenta
Exemplific citeva
> www.monitorul-oficial.org
A nu se confunda cu www.monitoruloficial.ro
> www.docstoc.com
> www.kurtyan.org
De ce ? pentru ca sint incompetenti .
Informatia insemna putere si cine o are domina .
Insa datele noastre personale sint pretioase ,problema e ca ANSPDCP nu e capabila sa faca nimic .Poate cind UE va adopta o lege uniform valabila pentru toate tarile atunci se va realiza ceva .
Serios vorbind, e mare lucru ca s-a facut si atat, e un inceput bun totusi, desi cu o floare nu se face primavara.
Dar cine sa cerceze din moment ce ANSPDCP e asa de puternica precum untul la soare .
Si nu cred ca e moral .Dpdv legal cred ca ar cam trebui sa infunde puscaria .
Aceast narav il mai au unii de la Directiile de munca care contra cost vind informatii firmelor de recrutare legate de anumiti angajati cit si unde au lucrat si pe ce salar.
Iar singura solutie e condamnarea citorva la puscarie pt vreo 5 ani .Restul se vor linisti