​Furnizorul chinez de solutii IT&C Huawei va prelua managementul operatiunilor de teren pentru reteaua Vodafone Romania, printre care se numara mentenanta si constructia de site-uri, precum si activitatile preventive de infrastrucura, in urma unui parteneriat incheiat intre cele doua companii, pentru o perioada de cinci ani, a anuntat luni operatorul de telefonie mobila. Aproximativ 70 de specialisti ai Vodafone Romania se vor alatura companiei Huawei, ca parte a echipei dedicate care va prelua activitatile mentionate, se mai precizeaza in comunicat.

  • "Huawei a fost furnizorul de servicii si echipamente al Vodafone Romania in proiecte importante precum lansarea retelei 3G UMTS in banda 900 MHz, care a adus romanilor acces la Internet mobil de mare viteza in toata tara, sau implementarea retelei All IP. In continuare, ne dorim sa atingem nivele superioare de performanta a retelei si sa ne optimizam eficienta operationala", a declarat Babak Fouladi, directorul tehnic al Vodafone Romania.

In comunicat se mai precizeaza ca "selectia Huawei a fost precedata de un proces laborios de evaluare a capabilitatilor companiei, care a inclus indicatorii de mediu, de siguranta, strategia de dezvoltare, sistemul de management si de control al calitatii, capabilitatile de project management si responsablitatea sociala".

Vodafone Romania a anuntat saptamana trecuta ca a ajuns la peste 8,32 milioane de clienti (n.a. SIM-uri active) la sfarsitul anului trecut, in scadere cu 3,1% (circa 270.000 de utilizatori), "ca rezultat al deconectarilor continue a utilizatorilor prepay inactivi". Pe de alta parte, operatorul subliniaza ca a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de clienti de internet pe mobil, care genereaza venituri mai mari, respectiv cu 77% mai mult fata de trimestrul anterior.

Huawei este unul dintre cei mai mari furnizori de solutii IT&C la nivel global, cu venituri de peste 28 miliarde de dolari in 2010. In prezent Huawei sustine Vodafone in peste 18 operatiuni la nivel global si reprezinta un partener stragegic al Vodafone Romania.