Apple a solicitat in instanta saptamana trecuta, intr-o plangere depusa la o instanta federala din San Jose, California (SUA), blocarea vanzarilor pe piata americana a Galaxy Nexus, terminalul Samsung dotat cu cea mai avansata versiune a platformei Android, denumita Ice Cream Sandwich, informeaza Reuters. Samsung este acuzata ca noul terminal dispune de functii care incalca patru brevete Apple, printre care si o functie de cautare prin comanda vocala.

Google Galaxy NexusFoto: Google

Galaxy Nexus, smartphone a carui lansare a fost amanata de catre Samsung in luna octombrie a anului trecut in semn de respect pentru moartea co-fondatorului Apple, Steve Jobs, este primul telefon dotat cu cea mai recenta versiune a sistemului de operare Android, 4.0 - Ice Cream Sandwich.

Lupta in justitie dintre cele doua companii a inceput in luna aprilie a anului trecut, cand Apple a depus plangere impotriva Samsung tot la aceasta instanta din California, acuzand compania asiatica de plagiat si motivand ca la telefoanele Galaxy si la tableta Galaxy Tab Samsung a copiat solutii tehnice brevetate de Apple. Din aprilie 2011 si pana in prezent cele doua companii s-au dat in judecata in 10 tari, la mijloc fiind peste 20 de procese.

Citeste si:VIDEO Galaxy Nexus: primul telefon cu noul sistem de operare Google Android 4.0