ANCOM demareaza licitatia pentru realizarea aplicatiei online de comparare a tarifelor la serviciile de telefonie si internet
Pe baza optiunilor introduse de utilizatorii finali, aplicatia va efectua analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piata din Romania, urmand sa returneze un clasament al celor mai avantajoase 25 de oferte din punct de vedere al pretului (calculat pentru un interval de o luna). In momentul afisarii rezultatelor, vor fi publicate si alte detalii relevante privind ofertele respective (de exemplu, numar de minute sau SMS-uri incluse, perioada de facturare, durata minima a contractelor, datele de contact ale serviciului de relatii cu clientii).
Metodologia de calcul pe baza careia va fi efectuat clasamentul celor mai avantajoase oferte de comunicatii electronice destinate utilizatorilor finali va fi realizata de castigatorul licitatiei. Acesta va evalua situatia planurilor tarifare ale furnizorilor de comunicatii electronice din Romania, va identifica algoritmul in urma consultarii cu furnizorii de comunicatii electronice din Romania si reprezentantii ANCOM si va implementa si testa solutia aleasa inainte de lansarea publica pentru utilizatorii finali.
La licitatie poate participa orice persoana fizica sau juridica din Romania sau din strainatate care, printre altele, trebuie sa fi inregistrat o cifra de afaceri medie globala pe ultimii 3 ani de cel putin 3.000.000 lei si sa demonstreze ca a dezvoltat, in ultimii trei ani, o solutie informatica integrata (hardware si software, inclusiv web).
Valoarea estimata a contractului este de 1.518.678 lei fara TVA, iar termenul de realizare a aplicatiei online de comparare a ofertelor telecom este de maxim 200 de zile de la data atribuirii contractului. ANCOM a obtinut o finantare din fonduri europene nerambursabile in valoare de 886.198,32 lei pentru dezvoltarea acestei aplicatii, in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".
Caietul de sarcini poate fi descarcat din Sistemul electronic de achizitii publice (anuntul de participare nr.132981 din 14.02.2012) iar ofertele pot fi depuse la registratura sediului ANCOM pana la data de 28 martie 2012, ofertele urmand a fi deschise la data de 29 martie 2012.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Iata cateva aspecte interesante:
- Expert server de aplicatii: Certificare în domeniul administrarii serverului de aplicatii din cadrul solutiei software ofertate. Nivelul de certificare trebuie sa fie mai mare decât nivelul minim de certificare existent pentru serverul de aplicatii din cadrul solutiei ofertate.
Foarte interesant nivelul de certificare mai mare decat nivelul minim existent :)
Aham... deci nu e deloc necesar ca dezvoltatorii si ceilalti care cara pianul pe scari sa fi avut de-a face cu un sistem relativ similar, ajunge un PM... adica PM-ul, el!
Professional) sau echivalent pentru echipamente de comunicatii si securitate. Certificarea/certificarile trebuie sa ateste instruirea si promovarea examenului de certificare de catre persoana nominalizata, cu privire la instalarea, configurarea si integrarea echipamentelor sistemelor de comunicatii si securitate.
Aham ... el, expertul in comunicatii si securitate desi nu poate avea o certificare echivalenta CCNP - care e vendor specific - are calificari si deci skill-uri necesare si suficiente si in comunicatii si in securitate cu acest Cisco CCNP, altu' NU !
A.N.R.M.A.P. este probabil inzapezit :)
S-a retinut ... maxim 2 contracte, servicii, dezvoltarea si punerea in functiune solutie (HARDWARE + SOFTWARE) .... deci un pic out of scope cum rezulta si din CPV, in plus nu trebuie sa aibe legatura cu scopul declarat al contractului sau cu PM-ul cel cu dedicatie...
Punctajul pentru aplicatia de comparare a tarifelor ar veni cam asa:
3. Grad de echipare a serverelor HP cu memorie RAM 8 %
4. Grad de echipare a serverelor cu lacasuri pentru HDD, care permit schimbarea discurilor fara a fi necesara oprirea serverelor (bay HDD hot-swap) 4 %
5. Grad de echipare a serverelor cu porturi de retea 2 %
Deci... DA ! Succesuri maxime al asa cerinte ! De ce oare nu au facut incredintare directa ?!?!?!?
Si pana acum nu am citit decat Anuntul de Participare...daca luam si CS-ul la puricat, precis e caterinca si mai mare !