Producatorul japonez Panasonic a anuntat ca va reintra pe piata europeana a telefoanelor mobile prin lansarea smartphone-ului Eluga, un telefon rezistent la apa si praf, bazat pe sistemul de operare Android si care contine tehnologia Near-field communication (NFC - prin care se pot face plati electronice). Laurent Abadie, directorul executiv al Panasonic Europe a declarat ca doreste atingerea obiectivului de 1,5 milioane de telefoane vandute in Europa in urmatorul an fiscal (1 aprilie 2012 - 31 martie 2013), ca parte a recentelor obiective declarate, si anume cresterea diviziei globale de telefoane mobile la un volum de 15 milioane de unitati vandute pana la 31 martie 2016.

Smartphone-ul ElugaFoto: Panasonic Romania
  • "Panasonic este unul dintre primii funizori de telefoane mobile in Japonia. Cum cererea de telefoane mobile - in special smartphone-uri - continua sa creasca si sa se maturizeze pe piata europeana, credem ca este nevoie de o serie de modele care sa imbine excelenta in design, proiectare si cele mai avansate tehnologii care imbunatatesc stilul de viata al consumatorilor", a declarat Laurent Abadie, CEO al Panasonic Europe, in cadrul conferintei anuale a companiei organizata la Hamburg.

ELUGA - al carui nume a fost format prin alaturarea primei litere din expresia 'elegant user-oriented gateway', vine cu un ecran care ocupa aproximativ 66% din suprafata telefonului.

Panasonic, despre specificatiile telefonului:

  • Design in forma literei D, foarte subtire, cu o rama de 123x62,0x7,8mm.
  • Rezistenta la apa si praf conform standardului international IP57. Telefonul este protejat pentru a fi utilizat in apa la adancimi de pana la 1 m pana la 30 minute, precum si impotriva prafului (particule cu diametrul de 75 micrometri sau mai putin)- daca este lasat intr-un astfel de mediu pana la 8 ore.
  • Tehnologie Near-field communication (NFC) incorporata, ceea ce inseamna ca telefonul este pregatit pentru interactiuni 'no touch', inclusiv plati fara contact.
  • Un ecran OLED QHD de 4,3 inch, 960x540, cu unul dintre cele mai bune raporturi ecran-telefon de pe piata.
  • Tehnologia Swipe and Share ce permite utilizatorilor sa vizioneze imagini de pe telefon direct pe televizorul VIERA sau sa le urce in cloud. Aplicatia VieraRemote permite utilizarea telefonului ca pe o telecomanda pentru a controla diverse produse electronice din casa (precum VIERA TV, DIGA Blu-ray player si recorder, sistem home cinema sau camere digitale de supraveghere, toate Panasonic).
  • Camera cu 8MP si autofocus, cu 8GB de memorie integrata.
  • Procesor 1GHz dual-core (OMAP4430), Android Gingerbread (versiunea 2.3.5) integrat, cu posibilitati de upgrade la Ice Cream Sandwich.

Panasonic va expune noul smartphone si in cadrul Mobile World Congress 2012 ce va avea loc la Barcelona, incepand cu 27 februarie.

Citeste si: FOTOGALERIE Eluga - primul smartphone european de la Panasonic