"Economia noastra digitala este subestimata de catre public, fiind mult mai importanta decat s-ar putea crede. Este mai mare decat economia Belgiei si, daca ar fi apartinut unei tari, aceasta ar fi fost eligibila de a deveni membru G20. Ritmul ei de crestere este de 12% anual, similar cu cel al Chinei", spune Neelie Kroes, intr-un interviu pentru EurActiv.

Neelie KroesFoto: Comisia Europeana

Mai jos, cateva idei din interviu:

Neelie Kroes despre pozitia Europei in raport cu principalii sai rivali economici (China, SUA, Rusia, America de Sud) in sectorul IT&C

  • "Conducem in multe aspecte legate de broadband si telefonie mobila. Dar, suntem in urma in ceea ce priveste broadband-ul de mare viteza, stagnam in HPC, nu avem acelasi nivel de investiti pe care il au multe economii din Asia. Dar, practic, spre deosebire de acesti concurenti, dispunem de o strategie digitala primordiala".

Neelie Kroes despre impactul serviciilor cloud asupra intreprinderilor mici si mijlocii

  • "Accesul la broandand va constitui un baza dublarii cresterii intreprinderilor, a exporturilor. Cloud-ul ii va ajuta sa treaca la un alt nivel. In loc sa achizitioneze si sa administreze, cu costuri ridicate, infrastructura si programele software, au posibilitatea sa le inchirieze ca servicii. Acest lucru conduce la sporirea flexibilitatii, la un control sporit al costurilor. Totodata, va micsora din obstacolele pe care le intampina anumite intreprinderi ce incearca, de exemplu, sa acceseze un credit. In principal, impactul va fi semnificativ cu privire la productivitatea economiei pe ansamblu, indiferent ca sunt intreprinderi mici sau mari."

Vezi integral interviul EurActiv (realizat de Jeremy Fleming, tradus si adaptat in limba romana de Victor Apreutesei)