Previziunile grupului Vivendi, cel mai mare grup de telecom si divertisment din Europa, arata ca acesta nu asteapta o crestere a profitului pana in anul 2014, ceea ce a dus la o scadere a actiunilor cu 7%, informeaza BBC.

Vivendi asteapta sa se confrunte cu o competitie puternica pe pietele din Franta si Maroc si spune ca eforturile depuse pentru a se adapta la acest nou context vor spori presiunea pe veniturile din 2012 si 2013.

Aceasta presiune a fost deja resimtita: profiturile grupului din cel de-al patrulea trimestru al anului 2011 au scazut cu 10,5%, ajungand la 433 milioane de euro. Cu toate acestea, profitul net ajustat pe 2011 a avansat cu 9,4%, la aproape 3 miliarde de euro, ajutat de GVT, subsidiara Vivendi din Brazilia, care a inregistrat o crestere a veniturilor cu 40%, si de vanzarile subsidiarei Activision Blizzard, care au crescut cu 3%. De asemenea, profitul anual a fost ridicat si de achizitia companiei franceze de telefonie mobila SFR, in luna iunie.

In cel de-al patrulea trimestru al anului veniturile au scazut cu 2,8 procente, iar la nivelul intregului an 2011 acestea au scazut cu 0,2%, la 28,8 miliarde de euro.

Compania isi reduce anul acesta dividendele acordate, spunand ca planuieste sa isi plateasca investitorii cu un euro pe actiune in cash, la care se adauga inca o actiune la 30 de actiuni detinute. In anul predecent, investitorii au primit 1,4 euro pe actiune.