Samsung Electronics a anuntat miercuri ca a deschis inca un proces impotriva Apple in Coreea de Sud, acuzand producatorul american ca in terminalele iPhone 4S si iPad 2, i-ar folosi ilegal trei tehnologii brevetate, informeaza Reuters. Cele trei tehnologii brevetate se refera la modul de afisare a datelor, la interfata si la mesajele text scurte (SMS-uri). Cele doua companii se acuza reciproc de incalcarea unor patente tehnologice in produsele livrate, in prezent existand peste 30 de astfel de procese in 10 tari.

iPhone 4SFoto: Apple

Procese de incalcare a unor tehnologii brevetate intre cele doua companii mai sunt deschise in tari precum Australia, Germania si Olanda. Lupta in justitie dintre cele doua companii a inceput in luna aprilie a anului trecut, cand Apple a depus plangere impotriva Samsung la o instanta din California, acuzand compania asiatica de plagiat si motivand ca la telefoanele Galaxy si la tableta Galaxy Tab Samsung a copiat solutii tehnice brevetate de Apple.

Apple este de asemenea implicat in procese legate de incalcarea unor patente si cu alti producatori de telefoane inteligente (smartphone-uri) care folosesc platforma de operare Android a Google, precum Motorola Mobility si HTC.