Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania, in parteneriat cu Piconet, firma care ofera solutii de plata prin SMS, a introdus din aceasta luna plata parcarii prin SMS in parcarile publice din Timisoara, Oradea si Satu Mare, a anuntat miercuri operatorul. Plata pentru o ora se poate face prin prin trimiterea unui SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la un numar scurt, contra unui tarif de 0,5 euro plus TVA. Dan Virtopeanu, directorul de dezvoltare al Piconet, a declarat pentru HotNews.ro ca acest parteneriat completeaza acordurile anterioare cu Orange si Vodafone, incheiate incepand din anul 2006. Potrivit acestuia, si clientii Cosmote din Resita vor beneficia de acest serviciu incepand cu saptamana viitoare.

Sistemul TPark de plata a parcarii prin SMSFoto: Captura TPark.ro

In Timisoara se poate alege plata pentru 90 de minute sau pentru toata ziua prin trimiterea unui SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la numarul 7406 (tarif 0,5 Euro plus TVA), respectiv la numarul 7402 (tarif 3 Euro plus TVA). Serviciul va fi introdus in aceleasi conditii si in Resita, incepand de saptamana viitoare, a spus Dan Virtopeanu.

In Oradea se poate alege plata pentru o ora sau pentru 7 ore prin trimiterea unui SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la numarul 7401 (tarif 0,5 Euro plus TVA), respectiv la numarul 7408 (tarif 3 Euro plus TVA).

In Satu Mare clientii Cosmote pot plati parcarea pentru o ora prin trimiterea unui SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la numarul 7417 (tarif 0,5 Euro plus TVA). Dupa trimiterea mesajului SMS, clientii Cosmote vor primi un mesaj sms de confirmare a platii si cu durata de valabilitate a parcarii.

Serviciul este disponibil prin intermediul sistemului TPark de plata a parcarii prin SMS, oferit ca Software As a Service (SaaS) administratorilor de parcari, sistem lansat in Timisoara in 2006 si introdus ulterior in Oradea in 2008 si in Satu Mare in 2011.

In Bucuresti acest serviciu nu este disponibil. Totusi, Orange si Vodafone au anuntat ca permit de la inceputul acestui an plata prin SMS a parcarii in zona amenajata la Ateneul Roman din Bucuresti, gratie unui parteneriat cu Primaria Bucuresti. Pentru fiecare ora de parcare, utilizatorii interesati ar fi trebuit sa trimita un SMS, al carui tarif anuntat era de 0,5 euro (TVA inclus).

Piconet este o companie romaneasca care furnizeaza solutii de plata a parcarii prin SMS, fondata in anul 2003, in Timisoara. In 2011 compania sustine ca s-au inregistrat peste 500.000 de plati procesate prin sistemul TPark. Acest sistem fost lansat in Timisoara in 2006, apoi introdus in Oradea in 2008 si in Satu Mare in 2011. PICONET a dezvoltat si intretine sistemul TPark de plata a parcarii prin SMS oferit ca SoftwareAsAService (SaaS) administratorilor de parcari.