Vodafone Romania a anuntat vineri o noua sponsorizare in valoare de 260.000 de euro catre SMURD, prin care 100 de ambulante din Bucuresti si 26 de judete au fost dotate cu o solutie video, conectata la reteaua broadband a operatorului ce permite paramedicilor sa transmita catre dispeceratul central si Spitalele de Urgenta imagini video cu pacientii si parametrii medicali ai acestora. Actiunea este parte a unui program de responsabilitate sociala, operatorul de telefonie anuntand ca a sustinut SMURD din anul 2005 cu servicii de comunicatii si sponsorizari in valoare totala de 1,1 milioane de euro.

Solutie video pentru SMURDFoto: Vodafone

Echipamentele video sunt folosite de paramedici pe ambulantele SMURD de tip B2 (ambulante cu echipaj format doar cu paramedici), din judetele Alba, Arad, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vrancea, Vaslui si in orasul Bucuresti.

"Paramedicul va avea fixata pe echipament o camera video si, astfel, vom putea vedea in timp real bolnavul, accidentul si toate amanuntele care ne intereseaza si care ne pot ajuta sa luam decizia corecta si rapida pentru a-i salva viata. Transmisia se va face prin sistemul 3G", declarat Dr. Raed Arafat.

Parteneriatul cu SMURD a inceput in anul 2005, odata cu dezvoltarea de catre Vodafone a solutiei de telemedicina, pentru inceput in judetul Mures, extinsa apoi la alte 6 judete. Pana in prezent, solutia de telemedicina a fost folosita in peste 35.000 interventii, anual.