Proiectul de Hotarare a Guvernului privind stabilirea cuantumului valorilor minime a taxelor de licenta pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecventelor radio din benzile de 900 si 1800 MHz, care sunt utilizate in acest moment de catre Cosmote, Orange si Vodafone dar si benzile de 800 MHz si 2600 MHz, utilizate in prezent partial de catre Ministerul Apararii Nationale (MaPN) a fost publicat joi, spre consultare publica, a anuntat autoritatea de reglementare in Comunicatii (ANCOM). Valoarea propusa pentru resursele de spectru care vor fi licitate variaza intre 0,8 milioane euro si 40 de milioane de euro, in functie de banda pentru care se acorda licentele si perioada de valabilitate a acestora.

Proiectul a fost initiat de catre Secretariatul general al Guvernului la propunerea ANCOM. Acordarea drepturilor de utilizare a benzilor de frecvenţe va fi condiţionată de plata către bugetul de stat a taxelor ce vor rezulta în urma licitaţiei. Daca s-ar vinde toate blocurile de frecvente scoase la licitatie, statul ar obtine venituri din taxele de licenta de minim 700 de milioane de euro.

Documentul poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri pe adresa sediului central al ANCOM direct la registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale autorităţii.