Primul smartphone care va folosi un sistem de operare realizat de Mozilla urmeaza a fi lansat pe piata la final de 2012 sau inceput de 2013, iar prima destinatie este Brazilia, scrie Engadget. Se stiu foarte putine informatii, nu s-a comunicat cine va fabrica primul telefon, insa se pare ca pretul va fi unul de intrare in gama. Mozilla anuntase in vara lui 2011 ca urmeaza sa lanseze telefoane cu sistemul de operare numit Boot to Gecko.

Gary Kovacs, CEO al Mozilla, a spus ca primul telefon cu sistem de operare dezvoltat de companie va fi lansat in Brazilia prin operatorul Telefonica Vivo care deserveste 90 de milioane de clienti. Kovacs a mai spus ca sistemul de operare va fi o platforma deschisa care va permite un control complet al aplicatiilor, care vor avea aspect de browser web si vor functiona "exact cum te-ai astepta". El spune ca nivelul deosebit de deschidere va face diferenta fata de alte platforme.

Mozilla a anuntat in vara lui 2011 ca lucreaza la telefoane cu propriul sistem de operare, iar in februarie au fost prezentate prototipuri de Samsung Galaxy II si Nexus cu acest OS. Despre telefonul care va fi lansat in Brazilia nu se stiu multe lucruri si mai ales nu s-a anuntat cine il va produce, insa ca pret vorbim se pare de un telefon mai ieftin decat Galaxy II si iPhone.