Guvernul maghiar pregateste taxarea apelurilor telefonice in retele fixe si mobile cu suma de 2 forinti (0.01 dolari) pe minut, relateaza portalul Portofolio.hu citand cotidianul german Die Welt. De asemenea, aceasta taxa va fi impusa si mesajelor scrise trimise, iar veniturile bugetare totale pot ajunge la 170 de milioane de euro.

Noua taxa este asteptata sa intre in vigoare din luna iulie 2012.

"Noua taxa este de asteptat sa afecteze cererea consumatorilor si sa aiba un impact indirect asupra Magyar Telekom daca aceasta nu poate transfera valoarea taxei in costurile la consumatori", a comentat Gergely Palffy, analist la KBC Securities.

"Daca aceste planuri sunt adevarate, atunci apelurile per minut vor fi mai scumpe cu 5-12% pentru consumatorii pre-paid. Cotele de piata ale Magyar Telekom pe pietele de telefonie mobila, fixa si de internet de banda larga este de 45%, 61% si, respectiv, 35% si acestea ar fi astfel cele mai afectate."

Pe de alta parte, un oficial guvernamental a declarat pentru Budapest Business Journal ca transferul de date nu va fi taxat suplimentar.