Microsoft a lansat prima aplicatie Skype - serviciul de telefonie prin internet - pentru telefoane pe care ruleaza sistemul de operare Windows Phone, informeaza The Register. Noua aplicatie Skype poate fi descarcata gratuit din Windows Phone Marketplace, este disponibila in 18 limbi si functioneaza pentru moment pe telefoane care dispun de sistemul de operare Windows Phone 7.5 (Mango). Microsoft a anuntat ca aplicatia a fost testata si certificata sa functioneze pentru moment pe sapte tipuri de telefoane de tip smartphone - trei modele ale Nokia, doua ale HTC si inca doua ale Samsung.

Skype pentru Windows PhoneFoto: Skype.com

O versiune beta a aplicatiei Skype pentru Windows Phone fusese lansata in luna februarie din acest an. Intre timp, aplicatiei i-au fost aduse imbunatatiri precum aceea de a folosi serviciul de mesagerie instant in timpul unui apel video.

Versiunea lansata acum functioneaza pe terminalele Nokia - Lumia 710, Lumia 800 si Lumia 900, pe terminalele HTC - Titan si Radar, precum si pe terminalele Samsung - Focus S si Focus Flash.

VIDEO - Skype pentru Windows Phone

In primavara anului trecut, Microsoft a anuntat preluarea Skype pentru 8,5 miliarde dolari, cea mai scumpa achizitie din istoria Microsoft. Skype functioneaza acum ca o divizie separata in cadrul Microsoft.