Consultare publica pentru stabilirea modului de utilizare a benzii 450 de MHz, pentru care Telemobil/Zapp are drept de folosinta pana pe 24 martie 2013

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 25 aprilie 2012, 15:51 Economie | Telecom

Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a publicat miercuri pe pagina sa de internet o consultare publica pentru a afla opinii atat de la companii cat si utilizatori cu privire la utilizarea viitoare a benzii de frecvente de 450 MHz, asupra careia Telemobil/Zapp are drept de folosinta pana la data de 24 martie 2013. Zapp, operator cumparat in anul 2009 de grupul Cosmote, functioneaza in continuare ca entitate separata cu proprii clienti si ofera in aceasta banda servicii de voce si date.

Pentru a aloca aceasta banda de frecvente pentru cele mai potrivite retele si servicii, atat din punct de vedere tehnic si tehnologic, cat si din punct de vedere comercial, autoritatea solicita opinia celor interesati cu privire la modul cel mai potrivit de utilizare a acestei benzi, tipul retelelor ce ar urma sa functioneze in aceste frecvente si tipul serviciilor de comunicatii electronice ce ar trebui furnizate in banda de 450 MHz, precum si la procedura de acordare a drepturilor de utilizare si a obligatiilor de acoperire ce urmeaza a fi impuse furnizorilor licentiati.

In urma centralizarii opiniilor primite din partea industriei si a pietei, ANCOM urmeaza sa elaboreze un proiect de decizie care sa reglementeze modul de utilizare a benzii de frecvente si acordarea drepturilor de utilizare in aceasta banda.

Amintim ca luna trecuta, Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, taxa de licenta aferenta prelungirii cu un an, pana la 24 martie 2013, a licentei detinute de Telemobil in banda 450 MHz. Pentru prelungirea licentei, Telemobil va achita catre bugetul de stat o taxa in valoare de 1 milion de euro, valoare proportionala cu suma platita la obtinerea licentei, calculata de ANCOM pe baza indexarii valorii istorice a licentei.

Prelungirea licentei se face la solicitarea operatorului, iar dupa expirarea acesteia, ANCOM va evalua oportunitatea scoaterii la licitatie a spectrului eliberat, in functie de interesul industriei de comunicatii electronice. Pana in acest moment, ANCOM nu a primit solicitari de alocare a acestei benzi de frecvente pentru alte utilizari.

Dreptul de utilizare a fost acordat companiei Telemobil in anul 1992, iar in anul 2001 acesta a lansat servicii de telefonie mobila in aceasta frecventa utilizand tehnologia CDMA.

ANCOM a supus la inceputul acestei luni consultarii publice un proiect de hotarare a Guvernului pentru stabilirea taxei de licenta aferente prelungirii cu un an a licentei detinute de Telemobil in banda 450 MHz.

Dreptul de utilizare a fost acordat companiei Telemobil in anul 1992, iar in anul 2001 acesta a lansat servicii de telefonie mobila in aceasta frecventa utilizand tehnologia CDMA.

In cursul anului 2009, societatea comerciala Cosmote Mobile Telecommunications S.A., cu sediul in Grecia, in calitate de achizitor si societatile comerciale Zapp (Romania) B.V. si Saudi Oger Ltd., in calitate de vanzatori, au incheiat un contract de vanzare-cumparare a tuturor actiunilor detinute de catre vanzatori la Telemobil. Pana in acest moment societatea si-a pastrat personalitatea juridica proprie, functioneaza ca entitate separata cu clienti proprii, contracte de interconectare semnate in nume propriu, licente de utilizare a frecventelor radio si de numerotatie proprii.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Tudor Chirila spunea: "foarte faine glumele tale, dar nu-i momentul." Despre provocarile, inspiratia si cultura Vocii Romaniei, Cristina Balan, VIDEOinterviu, partea a II-a

Cristina Balan isi face singura muzicile si versurile potrivite. Si daca adaugam vocea si prezenta scenica intelegem de ce a castigat "Vocea Romaniei". Daca in prima parte a interviului am descoperit inceputul si Impactul carierei sale, astazi intram in sufletul si mintea Cristinei. Scrie in transa. "Se aduna" si scrie inspirata de ce i se intampla, precum in hit-ul "Sfarsit de razboi". Povestea unui mincinos in amor. In viata e optimista, in arta cauta suferinta. Pe Ana Karenina o acuza pentru sinucidere. Romeo si Julieta au fost tineri si fraieri. Iar Moartea Caprioarei i-a starnit plansul. 

1054 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Zapp si-a platit licenta pe 2012? (Miercuri, 25 aprilie 2012, 18:36)

    george [anonim]

    Termenul de plata era 24.03.2012! Din articol inteleg ca Zapp nu si-a platit inca licenta desi o utilizeaza!


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version