Telefonul Nokia 808 dotat cu tehnologia PureView si care dispune de o camera cu o rezolutie foarte mare de 41 de megapixeli va incepe sa fie vandut din aceasta luna in cateva tari, printre acestea fiind Rusia si India, a anuntat miercuri producatorul finlandez. Nu au fost oferite detalii legate de pret.

Nokia 808 PureViewFoto: Nokia

Citeste pe StyleReport.ro un articol legat de primele impresii despre acest telefon prezentat in acest an la Barcelona:

  • "Telefonul in sine nu este o frumusete: un aparat construit din policarbonat si Gorilla Glass, cu o grosime deloc neglijabila si cu un modul protuberant pentru camera foto. In plus, ruleaza un sistem de operare pe care Nokia deja l-a abandonat aproape complet, Symbian. Procesorul de 1,4Ghz, ecranul AMOLED de 4 inci, cei 512MB de memorie RAM si stocarea de 16GB nu sunt impresionante pe o piata atat de competitiva ca cea a smartphone-urilor. Senzorul, dezvoltat in parteneriat cu Carl Zeiss, raspunde la intrebarea de ce telefonul ruleaza pe o platforma atat de veche: ideea tehnologiei PureView dateaza de acum 6 ani, cand a inceput lucrul la modelul Nokia 808. Intregul aparat este construit in jurul camerei, deci toate compromisurile au intr-un fel sau altul legatura cu rezolutia fabuloasa de 41 de megapixeli".

Lansarea Nokia 808 PureView are loc in contextul in care in primele trei luni din acest an Nokia a pierdut pozitia de lider in topul producatorilor de telefoane mobile, cu cele mai multe vanzari la nivel mondial in fata Samsung, fapt anuntat de doua firme de cercetare IDC si Strategy Analytics.