Orange Romania permite, incepand de miercuri 9 mai, acces gratuit la internet de mare viteza spectatorilor ce se afla pe stadionul Arena Nationala din Bucuresti, indiferent de reteaua nationala de telefonie mobila pe care o utilizeaza, a anuntat marti operatorul de telefonie mobila. Publicul care se va afla pe stadion, pentru un meci de fotbal sau pentru un alt eveniment, va avea acces la internet de pe telefonul mobil, tableta sau laptop, printr-o retea Wi-Fi implementata de Orange, avand la baza solutii tehnologice dezvoltate de Cisco. Miercuri seara pe stadionul Arena Nationala se va desfasura Finala Europa League, intre formatiile spaniole Atletico Madrid si Athletic Bilbao.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Conform informatiilor operatorului, "investitia va continua pentru extinderea graduala a acoperirii pe Arena Nationala. In etapa actuala, proiectul se bazeaza pe 21 Puncte de Acces Cisco Wi-Fi de ultima generatie montate in punctele de comercializare produse din zona mediana, in zona VIP, in sala de conferinte de presa si in media room. Astfel, cei prezenti in zonele mentionate vor avea posibilitatea sa posteze fotografii sau filme pe conturile de socializare sau sa navigheze gratuit pe internet cu viteze de pana la 144 Mbps.

Accesul la reteaua Orange Wi-Fi Zone se va realiza prin autentificare cu un nume de utilizator si cu o parola, usor de obtinut chiar in momentul conectarii. Fiecare utilizator poate naviga in total 2 ore/zi in sesiuni de conectare diferite".

  • "Din dorinta de a oferi cea mai buna experienta de navigare pe internet, Orange continua procesul de extindere a acoperirii Wi-Fi in zone de interes public, precum stadionul Arena Nationala. Incepand cu data de 9 mai, cei care se vor afla pe stadion in zona mediana si in zonele de comercializare produse vor putea testa accesul la reteaua Orange WiFi. Cred ca acest serviciu ii va bucura pe suporteri, in special in perioadele de asteptare premergatoare evenimentului sau in pauze, deoarece vor putea impartasi in timp real cu prietenii impresii legate de eveniment sau pot raspunde mesajelor de business in timp ce asteapta reinceperea jocului", a declarat Madalina Suceveanu, CTO Orange Romania.

Miercuri, 9 mai, incepand cu ora 21:45, se va desfasura Finala Europa League, intre formatiile spaniole Atletico Madrid si Athletic Bilbao. Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, a estimat ca in Capitala vor sosi circa 30.000 de suporteri spanioli, iar in tribunele stadionului, la ora meciului vor fi aproximativ 55.000 de iubitori ai fotbalului.