Romtelecom a inregistrat in primul trimestru din acest an un profit operational (EBIT) de 13,8 milioane euro, revenind la un rezultat pozitiv dupa sapte trimestre de pierderi operationale, se arata in raportul grupului elen OTE. Veniturile companiei au scazut cu 3,7% in primul trimestru din acest an, pana la 160,2 milioane euro, dar Anastasios Tzoulas, directorul executiv financiar al Romtelecom, subliniaza ca aceasta este mai mica decat cea din trimestrul similar din 2011, reflectand schimbarile in strategia comerciala a companiei, diminuarea amortizarii si stabilizarea generala a economiei.

Anastasios Tzoulas, directorul financiar al RomtelecomFoto: Romtelecom
  • "In primul trimestru al 2012 Romtelecom a inregistrat semnale bune din punct de vedere financiar, reflectate, printre altele, in valoarea EBITDA Pro Forma de 40,4 milioane euro. Scaderea veniturilor este de aproximativ 3% de la an la an, in comparatie cu cea de aproximativ 8% inregistrata anul trecut, reflectand schimbarile in strategia comerciala a companiei, diminuarea amortizarii si stabilizarea generala a economiei. De asemenea, in ciuda cresterii costurilor generate de continutul TV, cheltuielile operationale au scazut cu 2,8% in primul trimestru al 2012, in comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior, datorita reducerii personalului si a costurilor echipamentelor", a declarat Anastasios Tzoulas, directorul executiv financiar al Romtelecom.

Veniturile din serviciile de voce au scazut cu 15% in perioada de referinta, insa acest fapt a fost compensat de cresteri substantiale ale veniturilor pe segmentele de internet broadband (cu 20%) si TV (31%), arata datele din raportul OTE.

Numarul clientilor de telefonie fixa a scazut in continuare cu 5,4% pana la 2,44 milioane utilizatori (linii de telefonie fixa). Pe de alta parte, numarul clientilor de internet broadband a ajuns la 1,15 milioane utilizatori, in crestere cu 8,9% fata de acelasi trimestru din 2011. De asemenea, numarul utilizatorilor de servicii TV (DTH, IPTV si cablu) a crescut in primele trei luni din acest an cu 11,8% fata de trimestrul similar din 2011, pana la 1,19 milioane de utilizatori. Raportul grupului elen mai subliniaza ca Romtelecom a depasit pragul de 100.000 de clienti la serviciile oferite prin reteaua de internet broadband wireless CDMA.

La sfarsitul primul trimestru din 2012, Romtelecom (inclusiv NextGen) avea 7.496 de angajati, in scadere cu 18,2% fata de acelasi trimestru din 2011 si in crestere usoara (0,6%) fata de sfarsitul anului trecut, cand compania avea 7.451 angajati.