Conform noii raportari a numarului de clienti, UPC Romania a inregistrat si in primul trimestru din 2012 o crestere usoara a bazei de RGU (unitati generatoare de venit), adaugand, fata de trimestrul anterior, 5.700 noi abonamente, ceea ce face ca baza totala de RGU sa fie, la 31 martie 2012, de 1.637.400 abonamente.
In primele trei luni din acest an, televiziunea digitala prin cablu a inregistrat o crestere de 20.200 de abonamente sau 6%, comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, insumand in acest moment 376.000 abonati. UPC este compania cu cea mai mare grila de canale HD transmise prin cablu - 15 canale HD si singurul operator care ofera continut 3D prin intermediul canalului High TV.
Televiziunea prin satelit (DTH) a crescut cu 1.000 noi abonati in primul trimestru al acestui an, ajungand la aproape 284.000 clienti.
- "In ceea ce priveste serviciul de televiziune analogica se observa o diminuare a bazei de clienti, fata de trimestrul anterior, aceasta fiind determinata de migrarea clientilor analog catre serviciul digital pe de o parte, dar si de presiunea economica asupra clientilor, cu precadere asupra celor cu venituri sub medie", se precizeaza in comunicatul companiei.
La serviciile de internet, numarul abonatilor a crescut cu 3,3% (9.200 de abonati) fata de ultimul trimestru al anului 2011, ajungand la un total de 296.800 abonati.
Cresteri se observa si pe segmentul de telefonie fixa, unde, raportat la ultimul trimestru din 2011, in primul trimestru al acestui an s-a inregistrat o crestere de 6,2% a numarului de clienti, pana la 200.300 de clienti.
1.secolul trecut : HD, CI+, 3D - pot sa fiu deaccord ca in lumea civilizata aceste servicii existau de ceva vreme, dar in Romania astia de la UPC au adus aceste servicii "din secolul trecut", ceilalti inca o mai dau pe analog cu promisiuni de decodoare peste cativa ani.... in fine.
2. servicii care nu sunt disponibile : este putin ciudat deoarece eu am acasa 1 box HD DVR si mai nou un card CI+ - culmea pe un televizor Samsung (a durat putin mai mult setarea initiala dar acum functioneaza) si sa vezi chiar functioneaza ok, adica sunt diponibile pentru mine....ciudat!
Este putin cam tendentios comentariul tau si cu o concluzie de final care poate nu este agreeata chiar de toti, dar fiecare stie exact ce isi doreste si pe cine prefera - asta e frumos intr-o piata concurentiala.
Cu stima!
Adrian S.
Sunt supermultumit de serviciile UPC, am de la ei net, tv digitala si telefonie fixa.
Ca fost abonat rcs pot spune ca este mare diferetna intre firma asta si rcs.
Au servicii mai bune, suport tehnic , grila de canale mai bogata, internetul mai rapid..
Astfel am 150 canale digitale, pe care le receptionez fara decodor utilzand cardul oferit de UPC.
Canalele tv se vad mai bine ca la rcs, semnalul este mai mare si nu am probleme cum aveam la ceilalti, cand saptamanal aveam probleme.
Am net de 120 Mega, Fiberpower, mult mai bine ca inainte.
Nu platesc ptr toate astea decat cu 5 lei mai mult, chiar foarte avantajos fata de fostul operator.
Recomand UPC ptr calitate si probabil cele mai bune servicii..
1. Numărul de abonați la telefonie: Romtelecom - 2,44 milioane, UPC - cu puțin peste doar 200.000 !.
2. Numărul de abonați la internet, inclusiv fibra optică FTTB și Wi-Fi: Romtelecom - peste 1,1 milioane, UPC - doar aprox. 300.000 !
3. Numărul de abonați la Romtelecom Dolce (satelit și cablu) + IPTV (cablu canale SD + 13 canale HD) - peste 1,1 milioane; la UPC - aproape 284.000 (doar canale digitale, probabil fără 3Sat TV - televiziunea prin satelit parteneră).
Ca nr. de abonați, Romtelecom este net superioară lui UPC România !!!
În ceea ce privește calitatea serviciilor, UPC România deține niște avantaje, deloc spectaculoase, față de Romtelecom:
1. UPC - 115 canale digitale TV nonrepetabile, prin cablu (având și servicii interactive DVR), față de 109 canale Romtelecom Dolce nonrepetabile, prin satelit (din care, 9 canale sunt HD, având și servicii interactive PVR). Romtelecom difuzează, însă, canale SD TV și 13 canale HDTV, prin conexiunea interactivă PVR IPTV (inclusiv cinematecă și programe documentare înregistrate, în total 120, nonrepetabile).
2. La internetul de mare viteză (fibră optică), UPC oferă max. 120 Mbps (viteză de croazieră și nu de download), iar la upload - max. 6 Mbps. Romtelecom oferă, tot prin fibră optică, max. 100 Mbps (viteză de croazieră și nu de download - aici, la toate rețelele, viteza de download se împarte la 8), iar la upload - max. 32 Mbps !
3. La telefonie, dat fiind faptul că Romtelecom are o experiență și dotare superioare lui UPC, cea mai bună ofertă cuprinde 400 minute în rețele mobile+apeluri internaționale fixe în UE și apeluri internaționale fixe și mobile în SUA și Canada și, de asemenea,4000 minute apeluri în toate rețelele fixe și Cosmote din România ...
Ca abonament, ptr. 3 servicii maximale voce+internet+IPTV+Romtelecom Dolce maxim, cu decodor HD interactiv+Norton Internet Security 2012+linie fax, eu plătesc 220 lei lunar. Cam atât aș plăti și la UPC România, care-mi oferă câteva programe TV în plus, prin cablu digital, dar fără IPTV interactiv, decodor HD interactiv, internet prin fibră optică+antivirus, telefonie, însă, mai limitată și, bineînțeles, canalul 3D Eurosport (care-mi trebuie, având un SmartTV Samsung 3D), dar sunt convins că, în viitorul apropiat și Romtelecom va introduce măcar un canal 3D TV.