Un plan urgent de restructurare a Postei Romane, care implica printre altele concedierea a 1068 de angajati din aparatul TESA (n.a functii de conducere si administrative) va fi vineri prezentat in Consiliul de Administratie al acestei companii de stat si va fi aprobat, daca sindicatele isi vor da acordul, a declarat joi Dan Nica, noul Ministru al Comunicatiilor. Daca sindicatele nu sunt de acord, a spus Nica, intram in varianta B, care din pacate inseamna intrarea in insolventa.

Dan NicaFoto: Agerpres

"Varianta prezentata maine in Consiliul de Administratie inseamna aprobarea noii organigrame, destitutirea si trecerea in somaj a 2 din 3 directori, adica in loc de 150 de directori vor ramane cel mult o treime. 1068, cred, sunt persoanele care vor fi disponibilizate si care provin din aparatul TESA, neesential, si care in general este format din persoane angajate de maxim 3 ani care nu au nici competentele necesare si pentru care li s-au creat si posturi sau birouri ca sa poata sa-si justifice angajarea. Un lucru cu totul surprinzator, daca tot au fost angajati foarte recent, s-au dus si la maximul grilei de salarizare, adica unul care lucreaza de un an are salariul mai mare decat unul care lucreaza de 20 de ani", a precizat Dan Nica,Ministrul Comunicatiilor, in cadrul evenimentului Ziua Comunicatiilor.

Ministrul a spus ca a propus acest plan "ca urmare a faptului ca in toata aceasta perioada a fost o actiune de devalizare a acestei companii". Nica a spus ca pe langa pierderile financiare al Postei Romane, compania mai are o datorie la bugetul de stat reesalonata in valoare de circa 110 milioane lei si o amenda la Consiliul Concurentei de circa 110 milioane lei.

De altfel conducerea Postei Romane a fost schimbata saptamana trecuta, iar Ion Smeeianu, noul director general al Postei Romane, a declarat astazi intr-un interviu pentru HotNews.ro ca Posta are o daatorie de circa 210 milioane lei la bugetul de stat.

Corpul de control al primului ministru a inceput investigatia la Posta Romana

Ministrul a mai mentionat ca acestea sunt doar o parte din lucrurile pe care le stie.

  • "Celelalte sunt investigate de corpul de control al primului ministru care incepand de azi de la ora 8 se afla la compania si care fac investigatiile necesare pentru a vedea care este situatia acolo", a precizat Nica.

Dan Nica si-a mai aratat joi si surprinderea fata de faptul ca Posta Romana a pierdut un proces de suspendare a deciziei Consiliului Concurentei prin care a primit amenda de peste 100 de milioane de lei. Motivul a fost acela ca i-a lipsit apararea, respectiv casa de avocatura Stoica si Asociatii. Trebuie precizat inca ca pierderea acelui proces nu inseamna o decizie definitiva si irevocabila, putand fi atacata cu recurs.