Research in Motion. producatorul smartphone-urilor Blackberry, va renunta la cel putin 2.000 de angajati, cele mai pesimiste surse indicand chiar un numar de trei ori mai mare, scrie publicatia canadiana Toronto Globe and Mail. RIM are mari probleme financiare si are nevoie de masuri radicale pentru a-si reveni. Actiunile companiei valorau 60 de dolari la inceput de 2011, insa acum au cazut la sub 11 dolari.

RIM a avut in vremurile bune 20.000 de angajati, insa dupa runde de restructurari a ajuns la 16.500. Lucrurile nu se opresc insa aici, iar surse ceitate de presa canadiana spun ca in jurul datei de 1 iunie compania va anunta ca renunta la inca 2.000 de persoane.

Cele mai pesimiste surse indica faptul ca s-ar putea renunta la 6.000 de persoane, iar compania spera sa faca economii anuale de un miliard de dolari dupa reduceri severe ale efectivelor.

RIM a inregistrat pierderi, a lansat prea putine produse noi in ultimii ani, iar cele mai noi telefoane ale sale, seria 10 prezentata sub forma de prototip unor dezvoltatori, vor intra pe piata abia la final de an, ceea ce va mari enorm decalajul fata de concurenta.