Noul ministru al Comunicatiilor, Dan Nica (PSD), are in prezent doi consilieri personali, Adela Fedorca si Gabriela Pintilie, care se ocupa de functionarea Cabinetului demnitarului si care anterior au fost consilier personal si respectiv secretar personal in aparatul de lucru al acestuia cand era vicepremier, au precizat pentru HotNews.ro oficialii ministerului. Cel de-al treilea consilier al ministrului este Nicoletta Niculescu, care se ocupa de relationarea cu mass-media care anterior a lucrat 11 ani in spatiul privat, in agentii de relatii publice si publicitate. In Minister sunt si doi secretari de stat, Ovidiu Artopolescu, fost general manager al Microsoft si consultant pe strategie de business si recent numitul Bebe-Viorel Ionica, care a detinut functia de director general al societatii Centru de Calcul din Targu Jiu.

Dan NicaFoto: AGERPRES

Din informatile furnizate HotNews.ro, "nici unul dintre consilierii ministrului nu beneficiaza de autoturisme de serviciu si nici de carburanti pentru transport si nici unul dintre consilierii ministrului Dan Nica nu au fost numiti in vreun consiliu de administratie".

In Ministerul Comunicatiilor au fost recent numiti de premierul Victor Ponta doi secretari de stat, respectiv Ovidiu Artopolescu, fost general manager al Microsoft si consultant pe strategie de business si recent numitul Bebe-Viorel Ionica, care a detinut functia de director general al societatii Centru de Calcul din Targu Jiu.

Tot prin decizii semnate de seful Guvernului, Iosif Moldovan si Marius-Constantin Fecioru (PDL) au fost demisi din functiile de secretari de stat in acest minister.

Potrivit Mediafax, Ovidiu Artopolescu a fost director executiv la Microsoft Romania in perioada 2004-2005, iar ulterior a fost trecut in postul de general manager.

In primavara anului 2007, Artopolescu a devenit director pentru proiecte complexe la Microsoft Central & Eastern Europe, post pe care l-a ocupat pana in 2009, moment din care a lucrat ca si consultant pentru strategia de business a firmelor care realizeaza software de aplicatii.

Despre Bebe Viorel Ionica, ziarul Impact in Gorj informeaza ca acesta este vicepresedinte PSD Gorj si ca "de ani buni, acesta conduce Centrul de Calcul, este patronul cotidianului Gorjeanul si detine franciza pentru Antena 1 Targu-Jiu. Bebe Viorel Ionica are o experienta de peste 30 de ani in domeniul comunicatiilor, acesta terminand cursurile Facultatii de Automatizari si Calculatoare din Craiova in 1981".

Ziarul Gorjeanul sustine ca in Bucuresti, Bebe Viorel Ionica are in proprietate si Societatea Nationala de Informatica.

Oficialii din Ministerul Comunicatiilor au mai precizat pentru HotNews.ro ca 'in prezent, MCSI are un personal activ de 97 de persoane".