Incepand cu 1 iulie 2012, Giovanni Chiarelli va prelua pozitia de director tehnic executiv in cadrul Vodafone Romania, acesta inlocuindu-l astfel pe Babak Fouladi care incepand din luna mai a acestui an a plecat pe aceeasi functie la Vodafone Spania, a anuntat joi operatorul de telefonie mobila. Giovanni s-a angajat in grupul britanic in 2010, dupa ce anterior a detinut pozitia de Chief Information Officer la Telecom Italia, dupa o cariera de 10 ani in cadrul acestei companii.

Giovanni ChiarelliFoto: Vodafone Romania

In 2010 cand s-a angajat in grupul Vodafone, Giovanni Chiarelli a preluat functia de Program Delivery Director, din care a coordonat implementarea unor functionalitati globale in zona Online, IT, precum si crearea unor Centre de Excelenta pentru Retail si Tehnologie.

Giovanni Chiarelli este absolvent al Institutului Politehnic din Milano, cu specialitatea Electronica, si are un MBA de la SDA Bocconi, Milano. In varsta de 45 de ani, Giovanni este casatorit si are 3 copii. Printre pasiunile sale se numara fotbalul si tenisul, colectionarea de antichitati si lectura.

Fostul director tehnic executiv al Vodafone Romania, Babak Fouladi a preluat de la 1 mai 2012 aceeasi functie in cadrul sucursalei din Spania a grupului britanic.

Vodafone Romania, al doilea mare operator mobil in functie de numarul de clienti, avea un numar total de 7,93 milioane de clienti (n.a. SIM-uri active) la data de 31 martie 2012, in scadere cu 1,25 milioane utilizatori fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile totale pentru anul financiar 2011/2012, incheiat la sfarsitul lunii martie din acest an, au atins 812,1 milioane de euro, in scadere cu 2,7% fata de anul anterior. Si EBITDA (Profitul Operational Inainte de Dobanzi, Taxe, Depreciere si Amortizare) a scazut cu 1,4% fata de anul financiar anterior, pana la 302,9 milioane euro.