Incepand din luna iulie, romanii care dispun de terminale cu conectivitate Wi-Fi pot accesa gratuit internetul, indiferent de reteaua mobila la care sunt clienti, pe zece zone de plaja din Mamaia si patru din Costinesti, gratie unui program de acoperire Wi-Fi demarat de Vodafone, a anuntat joi operatorul de telefonie mobila. "Acoperirea cu Wi-Fi a plajelor de pe litoral este un prim pas din planul Vodafone de a oferi utilizatorilor, indiferent de retea, posibilitatea de a experimenta serviciile si conectivitatea online, in cat mai multe dintre destinatiile atractive ale tarii", promite operatorul.

Proiecte Wi-Fi in RomaniaFoto: Hotnews
  • "Din luna iulie, vom acoperi cele mai importante plaje din Mamaia si Costinesti cu Wi-Fi gratuit, pentru a oferi tuturor utilizatorilor posibilitatea de a testa serviciile Vodafone si de a experimenta variatele aplicatii pentru mobil pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului, disponibile oriunde si oricand, prin reteaua de date a Vodafone Romania”, a declarat Dragos Chivu, Director, Data Marketing, Vodafone Romania.

Pentru inceput, se arata in comunicatul operatorului, in programul de acoperire Wi-Fi pe litoral, accesul gratuit, nelimitat, la Internet va fi disponibil in Mamaia pe plajele din zona Casino - la piciorul telegondolei, in fata hotelului Savoy, in zona hotelului Junona, pe plaja Vega, in interiorul parcului Aqua Magic, in zona hotelului Neptun, a hotelului Sulina, in fata hotelurilor Flora si Ovidiu - langa pasarela, in zona Melody si zona Camping Nord.

Accesul gratuit la Internet prin intermediul Wi-Fi va fi disponibil si in Costinesti, in zona Obelisc, Zece Steaguri, Pizzeria Albert si in fata clubului Tineretului.

Compania de telefonie mobila a anuntat ca 'acoperirea cu Wi-Fi a plajelor de pe litoral este un prim pas din planul de a oferi utilizatorilor, indiferent de retea, posibilitatea de a experimenta serviciile si conectivitatea online, in cat mai multe dintre destinatiile atractive ale tarii'.

Start-ul unei retele Wi-Fi cu acoperire la nivel national a fost dat de RCS&RDS, cel mai mare operator local de comunicatii prin cablu, in luna mai 2011. Conform datelor de pe site-ul prorpiu, reteaua Wi-Fi a RCS&RDS este prezenta in peste 1200 de locatii din Romania si timp de o ora pe zi, orice utilizator, indiferent de retea, care are un terminal dotat cu Wi-Fi poate accesa gratuit internetul.