Aplicatia de telefonie prin internet (VoIP), Digi Oriunde, a RCS&RDS este momentan disponibila pentru abonatii proprii de telefonie mobila (Digi Mobil), care daca se afla in roaming pot folosi aplicatia pentru a suna la tarife nationale (convorbirile in retea sunt gratuite si nelimitate), a declarat joi pentru HotNews.ro Cristina Nicoara, directorul de comunicare al RCS&RDS. Ca sa poata utiliza Digi Oriunde, abonatul are nevoie de o conexiune WiFi, iar aplicatia nu mai trebuie instalata si pe telefonul celor pe care-i suna. Informatiile din magazinul de aplicatii Google arata ca daca doi utilizatori care nu sunt clienti Digi vor sa vorbeasca 'gratuit' intre ei prin internet trebuie sa-si instaleze pe telefoane aceasta aplicatie.

Digi OriundeFoto: Hotnews
  • "Abonatii Digi Mobil pot utiliza aplicatia si pot suna catre orice destinatie, platind tarifele din cadrul abonamentului lor de telefonie, de baza. In toate abonamentele de telefonie mobila, convorbirile catre retelele noastre (fixa si mobila) sunt gratuite, nelimitat. Mai mult de atat, daca in acest moment un abonat la Digi Mobil este plecat in roaming si foloseste, in loc de Digi Mobil (serviciu de voce), aplicatia Digi Oriunde (voice over IP), plateste tarifele nationale pentru convorbiri. Ca sa poata utiliza Digi Oriunde, abonatul are nevoie de o conexiune WiFi. Aplicatia va fi instalata pe telefon doar de catre clientul nostru. Nu este necesar sa mai fie instalata si de altcineva, respectiv de catre cei cu care vorbeste", a precizat pentru HotNews.ro Cristina Nicoara, directorul de comunicare al RCS&RDS.

Mai exact, tarifele sunt urmatoarele:

  • daca suna in retea, catre Digi Mobil sau Digi Tel, oriunde in lume (Romania, Spania, Italia), vorbeste gratuit si nelimitat
  • daca suna catre retelele mobile din Romania - plateste 3,72 eurocenti/minut sau 6,2 eurocenti/minut
  • daca suna catre retelele fixe din Romania - plateste 1,24 eurocenti/minut
  • daca suna catre retelele fixe si mobile din UE - plateste tarifele pe care le-ar plati in cazul in care ar suna din Romania catre aceste destinatii

Precizarile oficialului RCS&RDS au venit la solicitarea HotNews.ro care a cerut detalii fata de aplicatia Digi Oriunde disponibila deja in magazinul de aplicatii al Google - Google Play.

In prezentarea acestei aplicatii sunt oferite detalii si in cazul in care nu esti client al RCS&RDS:

  • "Daca vrei sa vorbesti oricand si de oriunde GRATUIT cu cineva - si nu esti client Digi Mobil - trebuie ca tu si partenerul tau de discutie sa descarcati Digi Oriunde pe telefoanele voastre mobile. Digi Oriunde este compatibil cu sistemele de operare Android de tip 2.x si 4.x.
  • Daca esti client Digi Mobil, poti sa vorbesti cu oricine doresti, fara restrictie, la tarifele de care beneficiezi in abonamentul tau de telefonie mobila.
  • - vorbesti nelimitat in retea, catre fix si catre mobil, in Romania, si in afara tarii, din afara tarii in Romania si invers.
  • - vorbesti la cele mai mici tarife din piata, catre retelele de telefonie fixa si mobila din Romania si din afara ei.
  • - cand te afli in roaming, daca utilizezi Digi Oriunde, platesti convorbirile ca si cum te-ai afla in Romania;deci beneficiezi in roaming de tarifle nationale.
  • - daca nu ai acoperire Digi Mobil intr-o anumita zona, poti utiliza Digi Oriunde: te conectezi cu telefonul la orice retea IP disponibila si initiezi apeluri oriunde in lume.
  • - cand initiezi apelurile, cel apelat poate vizualiza numarul tau de telefon".