De la inceputul acestui an si pana la data de 31 mai 2012, autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a aplicat in urma activitatii de control 13 amenzi in valoare totala de 109.000 lei, din care 8 furnizorilor de servicii postale, 4 titularilor de licente de utilizare a frecventelor radioelectrice si una unui furnizor de comunicatii electronice, a anuntat la sfarsitul lunii trecute autoritatea. La solicitarea HotNews.ro, oficialii autoritatii au prezentat lista furnizorilor amendati si motivele care au stat la baza aplicarii acestor sanctiuni.

Sanctiuni in urma controalelor ANCOMFoto: ANCOM

Astfel, conform informatiilor furnizate de autoritate, "in domeniul serviciilor postale, ANCOM a amendat 4 companii pentru incalcarea dreptului rezervat Postei Romane astfel: Total Post Services SRL din Bucuresti (amenda in cuantum de 50.000 de lei), DID Rapid Curier SRL din Targu Mures (20.000 de lei), Cargo Serv Post SRL din Giurgiu (5.000 de lei) si Direct Post Services SRL din Cluj Napoca (5.000 de lei).

Alte 2 amenzi au fost aplicate pentru lipsa cantarului companiilor Touring Europabus Romania SRL din Bucuresti (amenda in cuantum de 5.000 de lei) si Perla Trans SRL din Bucuresti (5.000 de lei).

Pentru nerespectarea obligatiei de a inscriptiona trimiterile postale au fost aplicate doua amenzi, una in cuantum de 7.000 de lei companiei Posta ATLASSIB Curier Rapid SRL (aflata la a doua incalcare de acest gen) si o alta in valoare de 5.000 de lei companiei FAN Courier.

Cele 4 amenzi, in cuantum de 500 de lei fiecare, au fost aplicate pentru operarea in vederea coordonarii activitatii de radiocomunicatii sau operarea statiilor de radiocomunicatii, dupa caz, de catre persoane care nu detin ori carora le-au fost suspendate certificatele de operator de statii de radiocomunicatii din judetele Alba, Covasna, Harghita si Neamt.

Furnizorul Traznet Communication a primit o amenda in valoare de 5.000 de lei pentru ca a furnizat servicii de comunicatii electronice fara a fi autorizat de ANCOM pentru acest tip de activitate".