In urma evenimentului in care un terminal Galaxy SIII ar fi explodat in masina unui tanar din Irlanda, Samsung a venit luni cu precizari privind investigatiile demarate. Producatorul a anuntat ca a contractat serviciile Fire Investigations UK (FIUK), o organizatie independenta, pentru a determina cauza exacta a avariilor pe care le-a suferit telefonul care ar fi fost, conform declaratiilor, afectat de caldura. Samsung a oferit celor de la FIUK un numar de telefoane Galaxy SIII, inclusiv unitatea avariata, cu scopul de a le testa, iar concluzia a fost ca 'dispozitivul nu a fost responsabil pentru cauza focului'.

Incident cu Galaxy SIIIFoto: Captura www.boards.ie

"In urma investigatiei, FIUK a facut public un rezumat al acesteia, in care se spune: 'Sursa de energie responsabila pentru generarea caldurii a fost determinata ca fiind externa dispozitivului', si 'dispozitivul nu a fost responsabil pentru cauza focului', se arata in comunicatul reprezentantilor Samsung.

Incidentul a fost semnalat la data de 20 iunie, pe un forum online irlandez, de catre un utilizator care a postat si poze cu telefonul sau, povestind cum i-a luat foc din senin pe cand se afla in suportul din masina. Pe 22 iunie, Samsung a anuntat ca a obtinut telefonul si incearca sa afle cauza acestui incident.